Θυσιάζουν στον βωμό της αισχροκέρδειας το κοινωνικό κράτος

Θυσιάζουν στον βωμό της αισχροκέρδειας το κοινωνικό κράτος

Τι δείχνει ο ξεσηκωμός της Σύρου για την υποστελέχωση του νοσοκομείου της ο οποίος «εξαφανίστηκε» από τα πετσωμένα ΜΜΕ.

Είναι μια είδηση που όσο και να ψάξετε δεν θα τη βρείτε στα πετσωμένα ΜΜΕ. Το σκότος στην ενημέρωση παραμένει βαθύ στην Ελλάδα. Ενα νησί στα κάγκελα από τις πρακτικές των Μητσοτάκη, Πλεύρη, Γκάγκα. Την περασμένη Πέμπτη, με μπροστάρη τον Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου Σύρου, η οικονομία της Σύρου κατέβασε ρολά και κατέβηκε σε κινητοποίηση! Οι Συριανοί αντιδρούν δυναμικά με πορεία και σχεδόν όλα τα μαγαζιά κλειστά. Αιτία και μοναδικό αίτημα η υποστελέχωση του νοσοκομείου, που έχει καταντήσει κέντρο υγείας. Πρόκειται αν μη τι άλλο για εμβληματικό νοσοκομείο, καθότι είναι το πρώτο που λειτούργησε στη χώρα (το 1827) μετά την εθνική παλιγγενεσία. Ας μην ξεχνάμε ότι στο νησί της Σύρου έγινε και η πρώτη απεργία στην Ελλάδα το 1879. Τώρα οι κάτοικοι αντιδρούν και προοιωνίζονται νέες κινητοποιήσεις ενάντια στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, που βάλλει ευθέως την υγεία των κατοίκων στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, στο νησί της Σύρου και στις Κυκλάδες γενικότερα.

Ομως τι δουλειά έχει μια τέτοια είδηση σε μια σελίδα οικονομικού περιεχομένου; Η απάντηση είναι απλή: οι εγκληματικές παραλείψεις των Μητσοτάκη, Κικίλια, Πλεύρη, Γκάγκα, που έχουν απαξιώσει το ΕΣΥ, είναι συνέπεια των εγκληματικών ενεργειών της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην οικονομία. Προφανώς δεν είναι μόνο το Νοσοκομείο Σύρου που υπολειτουργεί. Εκεί όμως ένα ολόκληρο νησί με την παράδοση της Σύρου ξεσπάθωσε. Αναφερόμαστε λοιπόν στο γενικότερο μοτίβο που έχει στηθεί προς εξυπηρέτηση των ημετέρων της «Μαξίμου ΑΕ».

Τα επιδόματα να είναι καλά

Ας μην ξεχνάμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτού αναλάβει την κυβέρνηση υποστήριζε ότι δεν θέλει ανθρώπους εξαρτημένους από επιδόματα. Τώρα, έχοντας τρία έτη τη διακυβέρνηση της χώρας, κυβερνά με επιδόματα. Δίνει ψίχουλα στον κάθε πολίτη με τα διάφορα pass, τα οποία επιστρέφονται με τη μορφή αισχροκέρδειας στα καρτέλ. Αν κάποιος αντέχει να παρακολουθεί την υστερία του Αδωνη Γεωργιάδη, τις πομφόλυγες του Σταϊκούρα και τα κατά ριπάς ψέματα του Μητσοτάκη, τότε θα διαπιστώσει ότι αισθάνονται υπερήφανοι που έχουν διαθέσει, όπως λένε, περί τα 50 δισ. για επιδόματα από το 2020 έως σήμερα!

Ωστόσο το βαρέλι δεν έχει πάτο. Σύμφωνα με το προσχέδιο προϋπολογισμού που έχει κατατεθεί για το 2023, άλλα 12,5 δισ. ευρώ θα κατευθυνθούν στους αδηφάγους του καρτέλ φυσικού αερίου και ενέργειας μέσω επιδομάτων! Για να στηρίξει δήθεν τα νοικοκυριά απέναντι στο target model που οι Μητσοτάκης – Χατζηδάκης έστησαν τον Νοέμβριο του 2020 η κυβέρνηση επιδοτεί με ψίχουλα τη χειμαζόμενη από την ακρίβεια κοινωνία. Ομως αυτή η έκρηξη του πληθωρισμού οφείλεται αφενός κατά 68% στο κόστος του ρεύματος και αφετέρου στην άρνηση Μητσοτάκη να μειώσει έστω προσωρινά την υπερφορολόγηση (ακόμη και με τον απαγορευμένο φόρο στον φόρο) των υγρών καυσίμων κατά 60%.

Υποβαθμίζει συνειδητά δημόσια υγεία και παιδεία

Ομως αυτός ο πακτωλός χρήματος με τον οποίο χρηματοδοτούνται μέσω των επιδομάτων τα καρτέλ για να αισχροκερδούν από κάπου πρέπει να εξοικονομηθεί. Δεν είναι μυστικό ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι εχθρός του κοινωνικού κράτους.

Αυτό που κάνει από την αρχή της κυβερνητικής του θητείας είναι να προσπαθεί να το εκμηδενίσει. Υποβαθμίζει συνειδητά τη δημόσια υγεία και παιδεία. Ακριβώς για να προσφέρει χρήμα στα καρτέλ που έχουν στηθεί με τη δική του ανοχή σε υγρά καύσιμα και ηλεκτρισμό. Επίσης εν μέσω τουρκικών προκλήσεων αναβάλλει ακόμη και την υλοποίηση εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Για τις κινητοποιήσεις βέβαια για αιτήματα όπως η υποστελέχωση ενός επαρχιακού νοσοκομείου δεν υπάρχει λόγος κυβερνητικής ανησυχίας. Τις σκιάζει το σκότος που έχει επιβληθεί στην ενημέρωση. Ουδείς μαθαίνει την αγωνία των κατοίκων ενός νησιού όπως η Σύρος, που βλέπουν να μειώνεται η προστασία τους απέναντι σε κινδύνους που απειλούν την υγεία τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter