Τι αλλάζει από σήμερα στον έλεγχο στα αεροδρόμια – Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ταξιδιώτες

Τι αλλάζει από σήμερα στον έλεγχο στα αεροδρόμια – Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ταξιδιώτες

Σε ισχύ τίθενται από σήμερα, Δευτέρα για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες που ταξιδεύουν από και προς χώρες εκτός Σένγκεν ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός 458/2017 ο οποίος φέρνει αλλαγές στον τρόπο που θα διεξάγονται οι έλεγχοι στα αεροδρόμια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον εν λόγω Κανονισμό οι διαβατηριακοί έλεγχοι και έλεγχοι διασταύρωσης στοιχείων ταυτοτήτων θα γίνονται με χρήση βάσης δεδομένων σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες που ταξιδεύουν προς και από χώρες, οι οποίες δεν είναι μέλη της Συνθήκης Σένγκεν.

Αυτό σημαίνει ότι οι επιβάτες που ταξιδεύουν σε χώρες εκτός Σένγκεν θα πρέπει να φτάνουν έγκαιρα στον διαβατηριακό έλεγχο, ο οποίος διενεργείται από την Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να μην αυξηθεί ο χρόνος αναμονής τους στα αεροδρόμια. 

Επιπρόσθετα, για την επιτάχυνση των διαδικασιών ελέγχου, οι αρμόδιες Αρχές συνιστούν προς τους ταξιδιώτες τη χρήση διαβατηρίου έναντι της Αστυνομικής Ταυτότητας.

Ήδη, η Ελληνική Αστυνομία έχει ενισχύσει το δυναμικό της στο Ελ. Βενιζέλος, ενώ σε βελτιωτικές παρεμβάσεις σε επίπεδο εξοπλισμού και υπηρεσιών προχώρησε και το αεροδρόμιο της Αθήνας, προκειμένου να μην σημειωθούν ουρές, κυρίως στις αναχωρήσεις.

Οι πτήσεις εσωτερικού καθώς και εκείνες που αφορούν σε χώρες εντός Σένγκεν δεν εμπίπτουν στις παραπάνω προβλέψεις.

Η Ελλάδα μαζί με την Ιταλία και τη Λιθουανία ήταν οι τρεις χώρες που είχαν λάβει και την τελευταία παράταση για την εναρμόνιση με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό.

Η ανακοίνωση του «Ελ. Βενιζέλος»

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 08 Απριλίου 2019 τίθεται σε εφαρμογή από την Ελληνική Αστυνομία ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός 458/2017, σύμφωνα με τον οποίο διεξάγονται σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες που ταξιδεύουν προς / από χώρες οι οποίες δεν είναι μέλη της Συνθήκης Σένγκεν, διαβατηριακοί έλεγχοι και έλεγχοι διασταύρωσης στοιχείων ταυτοτήτων με χρήση βάσης δεδομένων.

Λόγω του ενδεχόμενου αυξημένου χρόνου αναμονής στο διαβατηριακό έλεγχο, παρακαλούνται οι επιβάτες που ταξιδεύουν σε χώρες που δεν είναι μέλη της Συνθήκης Σένγκεν:

– για την έγκαιρη προσέλευσή τους στα σημεία ελέγχου της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να έχουν τον απαραίτητο χρόνο στη διάθεσή τους για να φτάσουν στην Πύλη Αναχώρησης της πτήσης τους.

– για τη χρήση διαβατηρίου, έναντι της Αστυνομικής Ταυτότητας, προς επιτάχυνση των διαδικασιών ελέγχου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter