Τι αλλάζει από την 1η Ιανουαρίου στη φορολογία;

Τι αλλάζει από την 1η Ιανουαρίου στη φορολογία;

Από την 1η Ιανουαρίου 2017 έχουμε τις ακόλουθες φορολογικές αλλαγές: Μεταξύ αυτών, αύξηση στον ειδικό φόρο στην αμόλυβδη βενζίνη όπως και στο υγραέριο κίνησης. Επίσης επιβάλλεται νέο τέλος στους λογαριασμούς σταθερής τηλεφωνίας και internet ενώ αυξάνεται ο φόρος στον καφέ, στον καπνό και στα υγρά των ηλεκτρονικών τσιγάρων…

  •  Κατά 3 λεπτά ανά λίτρο αυξάνεται ο Ειδικός Φόρος κατανάλωσης της αμόλυβδης βενζίνης και 4 λεπτά μετά την προσθήκη του ΦΠΑ.
  •  Ο Ειδικός Φόρος στο υγραέριο κίνησης αυξάνεται κατά 5,6 λεπτά ανά λίτρο και κατά 7,5 λεπτά μαζί με τον ΦΠΑ.
  •  Επιβάλλεται νέο τέλος 5% στους λογαριασμούς σταθερής τηλεφωνίας και Internet.
  • Επιβάλλεται Ειδικός Φόρος κατανάλωσης 4 ευρώ ανά κιλό στον στιγμιαίο καφέ και 2 ως 3 ευρώ στον καβουρδισμένο.
  •  Αυξάνεται ο πάγιος φόρος κατανάλωσης από 156,7 σε 170 ευρώ ανά κιλό και ο αναλογικός φόρος (από το 20% στο 26% επί της λιανικής τιμής) στον λεπτοκομμένο καπνό. Μετά τις αλλαγές αυτές, η λιανική τιμή των τσιγάρων, εκτιμάται ότι θα αυξηθεί από 50 λεπτά ως 1 ευρώ ανά πακέτο.
  • Επιβάλλεται Ειδικός Φόρος κατανάλωσης 10 λεπτά ανά ml στα υγρά που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρονικά τσιγάρα.
  •  Καταργείται ο κατά 30% μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ στα νησιά που δεν είχαν ενταχθεί στα δύο προηγούμενα κύματα των αυξήσεων, με αποτέλεσμα οι συντελεστές 17%, 9% και 4% να αυξηθούν σε 24%, 13% και 6%. Οι αυξήσεις αυτές θα επηρεάσουν τα ακριτικά νησιά και τα νησιά της άγονης γραμμής, καθώς και αυτά που δοκιμάστηκαν από την προσφυγική κρίση, όπως η Λέσβος, η Χίος, η Κως και η Σάμος.
  • Αυξάνεται από 11% σε 15% ο φορολογικός συντελεστής για εισοδήματα από ενοίκια έως 12.000 ευρώ.
  • Τα εισοδήματα των ελευθέρων επαγγελματιών έως 20.000 ευρώ θα φορολογούνται με συντελεστή 22%. Εως σήμερα τα εισοδήματα έως 50.000 ευρώ, φορολογούνταν με συντελεστή 26%. Επίσης, για εισοδήματα μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ ισχύει η νέα αναμορφωμένη ειδική εισφορά αλληλεγγύης με συντελεστές που κυμαίνονται από 2,2% έως 10%.
  • Τα εισοδήματα μισθωτών οι οποίοι παράλληλα με την μισθωτή τους δραστηριότητα, διατηρούν και μπλοκάκι Απόδειξης Παροχής Υπηρεσιών, θα φορολογούνται με ενιαία κλίμακα. Το δε ποσό της έκπτωσης φόρου, θα αφαιρείται από το εισόδημα που απέκτησαν σαν μισθωτοί. Όπως και στους ελεύθερους επαγγελματίες, σε εισοδήματα μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ η νέα εισφορά αλληλεγγύης με συντελεστές που κυμαίνονται από 2,2% έως 10%.

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

05/02/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter