Τι αναφέρει το πρώτο επίσημο πόρισμα για την τραγωδία της Ethiopian Airlines

Τι αναφέρει το πρώτο επίσημο πόρισμα για την τραγωδία της Ethiopian Airlines

Την πρώτη επίσημη ανακοίνωση για τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας της Ethiopian Airlines στις 10 Μαρτίου που έχασαν τη ζωή τους 157 άνθρωποι, εξέδωσε η υπουργός Μεταφορών της Αιθιοπίας, Dagmawit Moges. 

Όπως ανέφερε η υπουργός κατά τη συνέντευξη τύπου, τα πρώτα συμπεράσματα από την έρευνα έδειξαν ότι οι πιλότοι του Boeing MAX 8 ακολούθησαν τις σωστές διαδικασίες πριν την συντριβή.

«Το πλήρωμα εκτέλεσε επανειλημμένα όλες τις διαδικασίες που παρέχονται από τον κατασκευαστή αλλά δεν ήταν σε θέση να ελέγξουν το αεροσκάφος», δήλωσε χαρακτηριστικά η υπουργός. 

Σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες για τα αεροπορικά ατυχήματα, η προκαταρκτική έκθεση δεν αποδίδει ευθύνες. Επίσης, δεν έδωσε λεπτομερή ανάλυση της πτήσης.

Στα προκαταρκτικά ευρήματα των αρμόδιων αρχών επισημαίνεται επίσης ότι το αεροπλάνο διέθετε έγκυρο πιστοποιητικό αξιοπλοΐας, ότι το πλήρωμα διέθετε τα απαιτούμενα διαπιστευτήρια και η απογείωση, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ήταν «φυσιολογική».

Παράλληλα, οι αιθιοπικές Αρχές στην προκαταρκτική τους έκθεση συστήνουν στην Boeing να επανεξετάσει το σύστημα ελέγχου πτήσης που σχετίζεται με την δυνατότητα σταθεροποίησης του μοντέλου της 737 MAX 8.

Ζητούν δε από την Αεροπορική Αρχή να επιβεβαιώσει ότι η ανασκόπηση του συστήματος ελέγχου πτήσης έχει διευθετηθεί επαρκώς από την κατασκευάστρια εταιρεία πριν το παραλάβουν οι χειριστές.

Η Ethiopian Airlines από την πλευρά της έχει επισημάνει ότι το πλήρωμά της ακολούθησε σωστά όλες τις οδηγίες που απαιτούνται σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Οι οικογένειες των θυμάτων, οι ρυθμιστικές αρχές αλλά και οι επιβάτες αναμένουν τα επίσημα στοιχεία για το ατύχημα μετά τη δεύτερη συντριβή Boeing MAX μέσα σε λίγους μόνους μήνες.

_x000D_
_x000D_

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter