Τι απαντά η Τουλουπάκη στη Ράικου

Με καρφιά για εξωθεσμική συμπεριφορά της τέως εισαγγελέως διαφθοράς, Ελένης Ράικου, είναι η απάντηση της νυν εισαγγελέως διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, σε όσα υποστήριξε η προκάτοχος της στην κατάθεση της στο πλαίσιο της έρευνας για στους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis.

Εγώ δεν έχω κύκλους, αλλά δημόσιο λόγο, υποστηρίζει η κα Τουλουπάκη σε δημόσια δήλωση της - και όχι με... διαρροές- προς όλα τα ΜΜΕ .

Ακολουθεί όλη η απάντηση της κας Τουλουπάκη στις βολές Ράικου σε βάρος της:

«Εάν όσα αναληθή βλέπουν το φως της δημοσιότητας πράγματι ειπώθηκαν, δυστυχώς για άλλη μία φορά η κ. Ράικου καταφέρεται όχι μόνο εναντίον εμού θίγοντας την τιμή και την υπόληψη μου, αλλά και κατά του συνόλου του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, υποστηρίζοντας ότι τοποθετήθηκα στη θέση της Εισαγγελέως Διαφθοράς από τον κ. Παπαγγελόπουλο για να εκτελέσω από κοινού με άλλους δικαστικούς λειτουργούς "συμβόλαιο ηθικής της εξόντωσης".

Υπενθυμίζω λοιπόν ότι τοποθετήθηκα στην θέση της Εισαγγελέως Διαφθοράς μετά την παραίτηση της και χωρίς ουδέποτε να υποβάλω σχετική αίτηση για την τοποθέτηση αυτή.

Στον διορισμό μου κατέληξε δύο φορές το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, που απαρτίζεται από 11 αρεοπαγίτες, με μεγάλη πλειοψηφία. Η προσφυγή δε κατά της τοποθέτησης μου στην πρώτη εκλογή μου απερρίφθη παμψηφεί από την Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Είναι απολύτως προσβλητικές οι αναφορές της, όχι μόνο για εμένα αλλά κυρίως για τους ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς τους οποίους θεωρεί ελεγχόμενους. Εξίσου προσβλητική είναι η αναφορά της σε συνάδελφο, δικαστικό λειτουργό.

Επισημαίνω τέλος ότι, από όσο γνωρίζω, προηγούμενες καταγγελίες της και αιτήσεις σε βάρος εμού και των συναδέλφων μου κρίθηκαν ως ανυπόστατες από τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα. Θλίβομαι βαθειά αν εμείς οι ίδιοι δεν σεβόμαστε τις αποφάσεις των οργάνων μας και προβαίνουμε σε τόσο απαξιωτικές δηλώσεις. Επισημαίνω τέλος ότι ο λόγος μου είναι δημόσιος και με ταυτότητα κι όχι μέσω ...κύκλων, "προνόμιο" που δεν διαθέτω».

Διαβάστε επίσης: Υπόθεση Novartis: Με «μήνυση και αγωγή» ετοιμάζεται να απαντήσει στη Ράικου η Παπαδάκου (Video)

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.