Τι απαντούν οι φοιτητές για τα επεισόδια έξω από το υπουργείο Παιδείας (Video)

Τι απαντούν οι φοιτητές για τα επεισόδια έξω από το υπουργείο Παιδείας (Video)

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν δώδεκα φοιτητικοί σύλλογοι μιλούν για εκατοντάδες φοιτητές, με αποφάσεις των Φοιτητικών Συλλόγων, που κινητοποιήθηκαν στο υπουργείο Παιδείας.

Όπως σημειώνουν, αιτία της κινητοποίησης ήταν η μη διασφάλιση από το υπουργείο της δωρεάν διανομής συγγραμμάτων για το τρέχον ακαδημαϊκό εξάμηνο, ο νόμος Γαβρόγλου που πέρασε «νύχτα» στα θερινά τμήματα της Βουλής, όπως και μια σειρά από εξαγγελίες που αφορούν την αποδέσμευση των επαγγελματικών δικαιωμάτων από τα πτυχία (απόσπαση της παιδαγωγικής και διδακτικής από το πτυχίο των καθηγητών σχολών, οι κλάσεις στους μηχανικούς).

Όπως σημειώνουν, η προσπάθεια των συλλόγων να μεταφέρουν τα αιτήματα των συλλογικών τους αποφάσεων, βρήκε κλειστές πόρτες και ισχυρή παρουσία των ΜΑΤ, ενώ αναφερόμενοι στην ΕΛΑΣ, κάνουν λόγο για «χρήση χημικών και έντονη σωματική βία στους/στις φοιτητές/τριες». 

Στα αιτήματά τους οι φοιτητικοί σύλλογοι περιλαμβάνουν τα εξής: Καμία εφαρμογή του νόμου Γαβρόγλου, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την παιδεία τώρα, όχι στη διάλυση του Δημόσιου, δωρεάν Πανεπιστημίου. Την ανακοίνωση υπογράφουν οι φοιτητικοί σύλλογοι Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μεταλλειολόγων, Ναυπηγών, ΣΕΜΦΕ, Χημικών Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Τοπογράφων, Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ, Φυσικού, Βιολογικού, Νομικής ΕΚΠΑ και Σύλλογος Σπουδαστών ΣΕΥΠ ΤΕΙ Αθήνας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter