Τι δεν καταλαβαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τι δεν καταλαβαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η Νέα Δημοκρατία ανέβηκε στην εξουσία χρησιμοποιώντας όλα τα fake news που είχε στη διάθεσή της με έμφαση σε αυτά σχετικά με το προσφυγικό και τα Εξάρχεια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε στην υπηρεσία του το μεγαλύτερο μέρος των ελληνικών ΜΜΕ για να γίνει πρωθυπουργός, με το αζημίωτο βέβαια καθώς κάτι περιμένουν από αυτόν για τη βοήθεια που του προσέφεραν.

Τα πράγματα όμως δεν έχουν έρθει όπως τα προσδοκούσε η Νέα Δημοκρατία και ο αρχηγός της. Η οικονομία παραπαίει, η εγκληματικότητα αυξάνεται, οι πολίτες δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν τους λογαριασμούς του μήνα, οι πλειστηριασμοί έρχονται και θα είναι σκληρότεροι της Ισπανίας.

Τίποτα όμως από αυτά δεν σκιάζουν τον πρωθυπουργό. Προσπαθεί να τα έχει καλά με τους μεγαλοεπιχειρηματίες φίλους του αδιαφορώντας για τους πολίτες ακόμα και για αυτούς που πίστεψαν στα fake news του και τον ψήφισαν.

Τις τελευταίες ημέρες όμως μέσα στη ζάλη της υπεροψίας που τον διακατέχει δεν κατάφερε ούτε να εκτιμήσει σωστά τον «σύμμαχό» του Αντώνη Σαμαρά ούτε την κοινωνική δύναμη που έχουν οι οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων.

Κατάφερε να καταστεί όμηρος του Αντώνη Σαμαρά, που τον προκαλεί συνεχώς να τον διαγράψει, φοβούμενος μην είναι παρένθεση στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς ο ακροδεξιός πρώην πρωθυπουργός ελέγχει σημαντικό αριθμό βουλευτών της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Η κυβέρνηση όπως όλα δείχνουν παραπαίει, ανοίγοντας ταυτόχρονα όμως και πληγές στη χώρα με τις λάθος επιλογές ακόμα και στις πιο εύκολες καταστάσεις.

Ο πρωθυπουργός απειλώντας στη Βουλή τους ολιγάρχες φίλους του μεγαλοπαράγοντες του ποδοσφαίρου ότι θα εφαρμόσει το μοντέλο Θάτσερ με αποβολή των συλλόγων από τα διεθνή πρωταθλήματα αν δεν συμμορφωθούν, βαθαίνει το χάσμα.

Αυτές οι λύσεις πετυχαίνουν όταν πραγματοποιούνται άμεσα. Γιατί διαφορετικά οι παρεμβάσεις των υπόγειων διαδρομών που ακολουθούν τις αναβάλει επ’ αόριστον.

Όσο και να θέλει να μην το βλέπει έχει καταφέρει ένα ποδοσφαιρικό πρόβλημα να το μετατρέψει σε κοινωνικό. Και αυτό ακριβώς είναι το μεγάλο ζήτημα της χώρας. Ότι δεν καταλαβαίνει πως και που την οδηγεί. 

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter