Τι δεν λέει η Κεραμέως στην απάντησή της προς τον Στέφανο Κασσελάκη για τους διοικητές των νοσοκομείων

Τι δεν λέει η Κεραμέως στην απάντησή της προς τον Στέφανο Κασσελάκη για τους διοικητές των νοσοκομείων

Μισή απάντηση έδωσε η υπουργός Υγείας Νίκη Κεραμέως στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη για τα «νέα» κριτήρια επιλογής των Διοικητών Νοσοκομείων, αλλαγή που παραπέμπει σε αποτυχία της κυβέρνησης χωρίς ωστόσο να αλλάζει το σύστημα επιλογής.

Στη νέα πρόταση της κυβέρνησης όπου αναφέρονται διάφορα κριτήρια στην ουσία αφήνει στον υπουργό να πάρει την τελική απόφαση βασιζόμενος καθαρά σε υποκειμενικά κριτήρια μετά την προσωπική συνέντευξη.

Γράφει η κυρία Κεραμέως:

Ο @skasselakis που πρότεινε οι διοικητές νοσοκομείων να εκλέγονται από το προσωπικό, να είναι δηλαδή συνδικαλιστές, επιτίθεται στην Κυβέρνηση, που:
– επιλέγει να θέσει τη διαδικασία επιλογής υπό το ΑΣΕΠ
– αυξάνει τα απαιτούμενα προσόντα (π.χ.συνάφεια εργασιακής εμπειρίας/πτυχίου με τη θέση)
– εισάγει για πρώτη φορά στο Δημόσιο ψηφιακό τεστ δεξιοτήτων
– θεσπίζει ετήσια αξιολόγηση στη βάση μετρήσιμων στόχων.
Ο @syriza_gr επιμένει να κρατά την Ελλάδα πίσω. Εμείς, προχωράμε μπροστά.

Στέφανος Κασσελάκης: Οι διοικήσεις των δημόσιων νοσοκομείων θα επιλέγονται από τον υπουργό Υγείας

Βολές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε εξαπολύσει μέσω ανάρτησής του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, αναφορικά με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με το οποίο οι διοικήσεις των δημόσιων νοσοκομείων θα επιλέγονται από τον υπουργό Υγείας.

«Ο Κ. Μητσοτάκης έγινε… ο Κολοκοτρώνης του ΕΣΥ: ανακοίνωσε την ”επανάστασή” του στις διοικήσεις των νοσοκομείων: Θα συμμετέχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι σε διαγωνισμό και ο νέος διοικητής θα επιλέγεται από τον ΥΠΟΥΡΓΟ» είχε αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ έκανε λόγο για «εξαπάτηση» παραθέτοντας βίντεο της βουλευτή, Ραλλίας Χρηστίδου, η οποία αναφέρεται στο νέο νόμο της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ είχε ο Σωκράτης Φάμελλος μαζί με την τομεάρχη Εσωτερικών Γιώτα Πούλου και τον αναπληρωτή τομεάρχη Υγείας Φερχάτ Οζγκιούρ

«Δυστυχώς, παρά τις μεγαλοστομίες και του ίδιου του πρωθυπουργού αλλά και της κ. Κεραμέως για αξιοκρατία στη Δημόσια Διοίκηση, εντοπίζουμε ότι όσον αφορά την επιλογή διοικήσεων στα δημόσια νοσοκομεία το κριτήριο το οποίο θα κυριαρχήσει θα είναι η κομματική ταυτότητα των υποψηφίων και η σχέση τους με την κυβέρνηση. Ειδικά με τις προβλέψεις του άρθρου 4 αυτοαναιρείται ένας από τους βασικούς στόχους του σχεδίου νόμου, η αξιοκρατία και η διαφάνεια. Και μας ενοχλεί ιδιαίτερα και μας προκαλεί σοβαρά ερωτήματα η αναντιστοιχία μεταξύ λόγων και έργων της κυβέρνησης» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Σωκράτης Φάμελλος μετά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter