Τι δημόσια παραδοχή ήταν αυτή αν. υπουργέ;

Τι δημόσια παραδοχή ήταν αυτή αν. υπουργέ;

Χωρίς να ζυγίζει τον κρίσιμο ρόλο του στη διαμόρφωση της ελληνικής διπλωματίας, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης παραδέχτηκε εντός του Κοινοβουλίου ότι η Ελλάδα υστερεί αριθμητικά έναντι των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και για αυτό αξιοποιεί το διεθνές δίκαιο και τη διεθνή διπλωματία για να απαντήσει στην τουρκική προκλητικότητα.

Ο αν. υπουργός Εξωτερικών είπε κατά την απάντηση Επίκαιρης Ερώτησης του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυρ. Βελόπουλου:

«Είναι η εποχή που πρέπει να χρησιμοποιούμε την διεθνή διπλωματία και το διεθνές δίκαιο και όλα τα μέσα που έχουμε στην διάθεση μας. Δεν αρκούν πάντοτε ούτε τα κανόνια, ούτε τα υποβρύχια και ούτε τα αεροπλάνα και πολλές φορές, δυστυχώς, οι αριθμητικοί συσχετισμοί ανεξαρτήτως ηρωισμού και δυναμισμού που έχουν τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων».

Δείτε επίσης: Έπαθε και πάλι… Κοτζιά ο Βαρβιτσιώτης: Δίνουμε τη μάχη της εφαρμογής για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Μετά από αυτή την παραδοχή, ο Μ. Βαρβιτσιώτης συμπέρανε ότι λόγω των προαναφερθέντων πρέπει να αξιοποιείται το διεθνές περιβάλλον, η διεθνή διπλωματία και το διεθνές δίκαιο. «Ώστε να στηρίξουμε τα εθνικά μας δίκαια για να κάνουμε την χώρα μας ακόμα πιο ασφαλή και πιο ισχυρή απ’ ό,τι είναι» κατέληξε.

Ερωτήματα

Το πρώτο ερώτημα που προκύπτει είναι αν ο αν. υπουργός Εξωτερικών ενσυνείδητα προχώρησε σε αυτήν την παραδοχή ή του ξέφυγε εν τη ρύμη του λόγου. Γιατί αν δεν είναι προϊόν αφέλειας, πρέπει να εξηγηθεί από τον Μ. Βαρβιτσιώτη ο λόγος που η ελληνική διπλωματία τίθεται σε μειονεκτική θέση και μάλιστα εκ των έσω σε μία συγκυρία έντονης τουρκικής προκλητικότητας στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter