Τη διαγραφή της Κατερίνα Λάσπα από το ΠΑΣΟΚ ζητά το Thessaloniki Pride μετά το σχόλιο για τις drag queens

Τη διαγραφή της Κατερίνα Λάσπα από το ΠΑΣΟΚ ζητά το Thessaloniki Pride μετά το σχόλιο για τις drag queens

Τη διαγραφή της Γενικής Γραμματέως Εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Κατερίνας Λάσπα, ζητά από τον πρόεδρο του κόμματος, Νίκο Ανδρουλάκη, το Thessaloniki Pride, με αφορμή ομοτρασφοβικό σχόλιο που είχε κάνει η πρώτη για τη drag queen που διάβασε παραμύθια σε μικρά παιδιά στη Θεσσαλονίκη.

«Εφόσον ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν προχωρήσει άμεσα στη διαγραφή της, οι πολίτες θα έχουν σοβαρούς λόγους να θεωρούν ότι κάθε δήλωση στήριξής μας ή διάθεσης συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στο ερχόμενο Thessaloniki Pride γίνεται υστερόβουλα και όχι για λόγους αρχή»”, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Σήμερα Drag Queens θα διαβάσουν παραμύθια σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού της Θεσσαλονίκης. Αθλιότητα. Ο καθένας ας κάνει ό,τι θέλει στον εαυτό του. Κανένας όμως, δεν έχει το δικαίωμα με πλάγιο τρόπο να επιβάλει τέτοια πρότυπα σε παιδάκια», ήταν το σχόλιο που είχε κάνει η Κατερίνα Λάσπα μέσω ανάρτησής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση του Thessaloniki Pride:

«Η Κατερίνα Λάσπα, Γενική Γραμματέας Εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ, κόμματος που έχει συμμετάσχει και αναζητά ενεργό ρόλο στις διοργανώσεις μας, προχώρησε προ ημερών σε κακοποιητικές κι ομοτρασφοβικές δηλώσεις αναφορικά με τη δράση μας «Drag Xmas».

Σήμερα, σχεδόν μια εβδομάδα μετά, εκφράσουμε τη λύπη και την απορια μας, που, παρά την ομόθυμη καταδίκη της απ’ όλα τα αρμόδια όργανα του κόμματος, η ίδια ούτε απολογήθηκε, ούτε ανασκεύασε, ούτε καν απέσυρε τις δηλώσεις της και μολαταύτα παραμένει στη θέση της χωρίς να έχει διαγραφεί από το κόμμα.

Το γεγονός αυτό στέλνει μεικτά μηνύματα στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, αλλά και στον κόσμο της κεντροαριστεράς, κατά πόσο τελικά το ΠΑΣΟΚ χωρίς περιστροφές δεν ανέχεται το ρατσιστικό λόγο και στηρίζει μια κοινωνία ανοιχτή και συμπεριληπτική. Εφόσον ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν προχωρήσει άμεσα στη διαγραφή της, οι πολίτες θα έχουν σοβαρούς λόγους να θεωρούν ότι κάθε δήλωση στήριξής μας ή διάθεσης συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στο ερχόμενο Thessaloniki Pride γίνεται υστερόβουλα και όχι για λόγους αρχής».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter