Τι δίκες, τι «πλυντήρια»

Τι δίκες, τι «πλυντήρια»

Η δίκη στο μεγαλύτερο σκάνδαλο (μέχρι το επόμενο) του ελληνικού ποδοσφαίρου, το περιβόητο «Κοριόπολις», κράτησε οκτώ χρόνια! Η δίκη για το σκάνδαλο με την κάρτα υγείας διήρκεσε σχεδόν έξι χρόνια.

Η δίκη για το σκάνδαλο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου… 2004-06 ξεκίνησε φέτος! Η έρευνα για τον ξυλοδαρμό του διαιτητή Τζήλου κρατάει ήδη έναν χρόνο και ακόμη αναζητούνται τρεις φερόμενοι δράστες. Η δίκη για τη δολοφονία Μιχ. Φιλόπουλου το 2007 κράτησε περισσότερο από πέντε χρόνια.

 Οπως καταλαβαίνετε θα κλείσει κι εδώ πενταετία εξαετία για να φτάσουμε σε δίκη. Η δίκη για τη «συμμορία» στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τα στημένα για το παράνομο στοίχημα ξεκίνησε στις 9 Οκτωβρίου κι έχει ήδη δύο διακοπές. Στις 30 του Γενάρη ορίστηκε η συνέχειά της, αν δεν διακοπεί ή δεν αναβληθεί εκ νέου. Μια οκταετία μέσα στο νερό κι εδώ μέχρι να τελεσιδικήσει… Οταν για ψύλλου πήδημα ή για σοβαρούς ή για άγνωστους λόγους μια δίκη πάει από αναβολή σε αναβολή, τι να περιμένει κανείς; 

Οταν απαξιώνονται δικογραφίες, όταν στο πέρασμα των χρόνων αποδυναμώνονται κατηγορητήρια και στο τέλος οι μάρτυρες κατηγορίας καταλήγουν μάρτυρες… υπεράσπισης, ποια κόπρος του Αυγείου να καθαριστεί και πώς; Γλέντι να γίνεται! Οτι δήθεν ξεβρομίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά στην ουσία βρομίζει περισσότερο. Στο τέλος όλοι αθωώνονται και παραδίνονται ολόλευκοι, άσπιλοι και αμόλυντοι στην (ποδοσφαιρική) κοινωνία. 

Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που, όσο αφελής και να είσαι, σκέφτεσαι μήπως τα ποινικά δικαστήρια, τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με ποδοσφαιρικά σκάνδαλα, λειτουργούν ως πλυντήριο ξασπρίσματος αρνητικών πρωταγωνιστών! 

Μη θυμηθούμε και τις πολυετείς δίκες ντοπαρισμένων αθλητών και των προπονητών τους, που στο τέλος όλοι αθωώθηκαν και μετά μας κουνούσαν το δάχτυλο, τη στιγμή που οι ποινές τους στα διεθνή αθλητικά δικαστήρια παραμένουν και δεν σβήνονται με τίποτα…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter