Ti δώρα έκαναν ο Κάρολος και η Καμίλα στον Παυλόπουλο (Photos)

Ti δώρα έκαναν ο Κάρολος και η Καμίλα στον Παυλόπουλο (Photos)

Ιδιαίτερα θερμή ήταν η πρώτη επίσημη συνάντηση του Πρίγκιπα της Ουαλίας και της Δούκισας της Κορνουάλης στο προεδρικό Μέγαρο, ενώ πάνω σε ένα τραπέζι-αντίκα είχαν εκτεθεί και τα δώρα τους προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Στον διάλογο που είχαν μπροστά στους δημοσιογράφους, ο κ. Παυλόπουλος καλωσόρισε τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου, αναφέροντας 

«η επίσκεψη σας προσθέτει ακόμη έναν κρίκο στην αλυσίδα της φιλίας των χωρών μας. Θυμίζω ότι από την αρχή του νεότερου ελληνικού Κράτους και την Εθνεγερσία, οι δεσμοί μας είναι μεγάλοι. Δεν ξεχνάμε τον Λόρδο Βύρωνα, το φιλελληνικό κίνημα, το Ναβαρίνο, τον Τζορτζ Κάνινγκ. Κοινοί ήταν οι αγώνες μας και σε παγκόσμιους πολέμους για την Ελευθερία και τον άνθρωπο». Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «οι χώρες μας μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στον πλανήτη», προσθέτοντας «είναι γνωστές και οι δικές σας ελληνικές ρίζες, λόγω του πατέρα σας. Ακόμη και ο καιρός σήμερα δείχνει ότι είστε πάντα ευπρόσδεκτος στην Ελλάδα».

Απαντώντας, ο πρίγκιπας Κάρολος έκανε λόγο για ένα «εξαιρετικά γενναιόδωρο και θερμό καλωσόρισμα», αναφέροντας ότι έχει μόνο θερμά λόγια να πει για τις διμερείς σχέσεις. Επεσήμανε ακόμη «συναντώ πολλούς Έλληνες ανά τον κόσμο, όπως στην Αυστραλία», καθώς ότι «είχα την ευκαιρία ιδιωτικά να έρθω πολλές φορές στην Ελλάδα».

Όσον αφορά τα δώρα, ήταν καθαρά βρετανικά. 

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας δώρισε στον κ. Παυλόπουλο έξι πορσελάνινα πιάτα, που έχουν κατασκευαστεί στο εργαστήριο της βασιλικής αυλής, καθώς και μια υπογεγραμμένη φωτογραφία του βασιλικού ζεύγους. Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δώρισε στον πρίγκιπα Κάρολο έναν επίχρυσο αμφορέα μινωικής τέχνης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter