Τι έδειξαν τα πρώτα τεστ αντισωμάτων στο προσωπικό στο Νοσοκομείο Χανίων

Τι έδειξαν τα πρώτα τεστ αντισωμάτων στο προσωπικό στο Νοσοκομείο Χανίων

Πάνω από 300 τεστ σε υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου Χανίων και των Μονάδων Υγείας του νομού. Όπως αναφέρουν τα «Χανιώτικα Νέα», τρία δείγματα ήταν θετικά σε αντισώματα κορονοϊού.

Όπως αναφέρει στα Χανιώτικα Νέα, ο διοικητής του Νοσοκομείου, Γιώργος Μπέας, τα τεστ αυτά γίνονται στο πλαίσιο του επιδημιολογικού ελέγχου, με την εθελοντική συμμετοχή του προσωπικού και μέχρι τα τέλη του μήνα αναμένεται να έχουν ληφθεί περίπου 1.800 δείγματα.

Ανάλογοι έλεγχοι είναι σε εξέλιξη σε όλες τις μονάδες υγείας του νησιού και τα αποτελέσματα στέλνονται στην διοίκηση της 7ης ΥΠΕ για την τελική επεξεργασία. Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας που είναι σε εξέλιξη.

Σημειώνεται ότι τα τεστ αντισωμάτων δεν ανιχνεύουν ενεργά κρούσματα αλλά άτομα που κάποια στιγμή στο παρελθόν έχουν εκτεθεί στο ιό ακόμα και εάν δεν παρουσίασαν συμπτώματα.

Μιλώντας στα Χανιώτικα Νέα, η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ κ. Ελένη Μπορμπουδάκη επεσήμανε πως «ο έλεγχος αντισωμάτων θα γίνει σε όλους τους εργαζόμενους. Δεν γνωρίζω αν κάποιοι έχουν αντισώματα γιατί θα πάρω συγκεντρωτικά τα αποτελέσματα. Δεν σημαίνει ότι όταν κάποιος έχει τα αντισώματα ότι νοσεί, δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο. Εμείς θα βγάλουμε τα αποτελέσματα για όλη την Περιφέρεια όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος όλων των υγειονομικών που γίνεται εθελοντικά σε όλη τη χώρα».

Ωστόσο, σύμφωνα με την Αγγελική Δαμιανάκη, διευθύντρια πνευμονολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Χανίων και υπεύθυνη της κλινικής Covid 19, η οποία μίλησε στο Neakriti.gr: «3 άτομα από το υγειονομικό προσωπικό – γιατροί – νοσηλευτές, στην διάρκεια δειγματοληπτικού ελέγχου στα πλαίσια της επιδημιολογικής μελέτης του Πανεπιστημίου Κρήτης, βρέθηκε να έχουν αναπτύξει θετικά αντισώματα έναντι στον κορονοϊό. Αυτό σημαίνει ότι έχουν μολυνθεί στο παρελθόν, τουλάχιστον 14 μέρες πριν, μπορεί και παραπάνω και ο οργανισμός τους ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, ούτως ώστε να αναπτύξει την άμυνα του και η άμυνα του να είναι αυτά τα αντισώματα έναντι του ιού».

«Το ένα άτομα από τα τρία άτομα δεν είχε πραγματικά κανένα σύμπτωμα. Ξέρετε ότι υπάρχουν άτομα που μπορεί να έχουνε μολυνθεί και να το περάσουν πολύ ήπια ή και εντελώς ασυμπωματικά. Παρ’ όλα αυτά υπάρχει δυνατότητα να αναπτύξουν αντισώματα. Δεν θα διεξαχθούν τεστ σε συγγενείς αυτών, καθώς δεν θεωρούνται ασθενείς», πρόσθεσε η κ. Διαμιανάκη

Πηγές: Χανιώτικα Νέα, Νέα Κρήτη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter