Τι «έδειξε» το DNA για τον 29χρονο – Σενάρια για επίθεση στο κέντρο της Αθήνας εξετάζουν οι αρχές

Τι «έδειξε» το DNA για τον 29χρονο – Σενάρια για επίθεση στο κέντρο της Αθήνας εξετάζουν οι αρχές

Προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη ζήτησε και πήρε ο 29χρονος κατηγορούμενος για τα τρομοδέματα και για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς, ο οποίος και αρνείται τις κατηγορίες.

Θα απολογηθεί στο Εφετείο, μια και ο ένας από τους συνηγόρους του ζήτησε προθεσμία, καθώς έπρεπε να παρίσταται στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Παράλληλα, ο αρμόδιος εισαγγελέας ζήτησε λήψη DNA, με τους συνηγόρους του να ζητούν προθεσμία πέντε ημερών, ώστε να οριστεί πραγματογνώμονας. Τόνισαν επίσης ότι εάν η λήψη του γενετικού υλικού γίνει βίαια, θα προσφύγουν στις αρμόδιες αρχές.

Το πρωί η αντιτρομοκρατική ερεύνησε το διαμέρισμα στα Εξάρχεια που είχε νοικιάσει ο 29χρονος μέσω Airnbn, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, όπου και κατέσχεσε λάπτοπ, κινητό και ρούχα.

Οι αστυνομικοί ερευνούν το ενδεχόμενο να επιχειρούσε τη μεταφορά των βομβών, με τις οποίες συνελήφθη, στα Εξάρχεια, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει σε επίθεση ενδεχομένως κατά του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής ή της διμοιρίας που «εδρεύει» στη Χαριλάου Τρικούπη.

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων

Σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική, από τις εργαστηριακές εξετάσεις έχουν προκύψει τα εξής:

-σε πειστήρια που βρέθηκαν – κατασχέθηκαν κατά τη διενέργεια σωματικής έρευνας στον 29χρονο συλληφθέντα και ειδικότερα σε USB και σε καπέλο τζόκεϊ, ανιχνεύθηκε ένας κύριος γενετικός τύπος ατόμου,

-τα στοιχεία του παραπάνω γενετικού τύπου εμπεριέχονται, ως κύρια, και στα μείγματα γενετικών υλικών που ανιχνεύθηκαν σε αντικείμενα – πειστήρια, που βρέθηκαν – κατασχέθηκαν κατά τη διενέργεια της ίδιας σωματικής έρευνας και συγκεκριμένα σε καπάκι μπουκαλιού και σε πορτοφόλι.

Αυτός ο γενετικός τύπος ταυτίζεται με τον γενετικό τύπο, που ανιχνεύθηκε σε ταινία, σε έναν από τους οκτώ συνολικά παγιδευμένους με Αυτοσχέδιο Εκρηκτικό Μηχανισμό φακέλους, οι οποίοι εντοπίστηκαν την 20 Μαρτίου 2017 στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ. στο Κρυονέρι Αττικής και είχαν ως παραλήπτες πρόσωπα ευρωπαϊκών και διεθνών Οργανισμών.

Επίσης, τα στοιχεία του παραπάνω γενετικού τύπου εμπεριέχονται:

-στον γενετικό τύπο που προέκυψε από ανάμειξη βιολογικών υλικών και προσδιορίστηκε σε κολλητική ταινία που βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητο που έγινε η έκρηξη Αυτοσχέδιου Εκρηκτικού Μηχανισμού που ήταν μέσα σε φάκελο, με παραλήπτη τον πρώην Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, καθώς και

-σε γενετικούς τύπους που ανιχνεύθηκαν σε αντικείμενα-πειστήρια, που κατασχέθηκαν στο πλαίσιο υπόθεσης φθορών σε καταστήματα και οχήματα, καθώς και επιθέσεων εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που έλαβαν χώρα στο κέντρο της Αθήνας την 11 Μαΐου 2011.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter