Τι είναι το shelf cloud που εμφανίστηκε ξαφνικά στον ουρανό της Αττικής (Photos – Video)

Τι είναι το shelf cloud που εμφανίστηκε ξαφνικά στον ουρανό της Αττικής (Photos – Video)

Σήμερα το μεσημέρι άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική και ένα μεγάλο και μαύρο σύννεφο το λεγόμενο shelf cloud έκανε την εμφάνισή του θυμίζοντας απόκοσμες εικόνες. 

Το εντυπωσιακό λοιπόν σύννεφο, με την ονομασία shelf cloud βρίσκεται στα άκρα ενός καταιγιδοφόρου νέφους και προηγείται χρονικά μίας ισχυρής καταιγίδας ή μιας γραμμής ισχυρών καταιγίδων. Η παρουσία του συνοδεύεται από θυελλώδεις ανέμους, ενώ αργότερα εκδηλώνεται η ισχυρή καταιγίδα, σύμφωνα με το meteo.gr. 

Το εντυπωσιακό σύννεφο έγινε ορατό σε αρκετές περιοχές της Αθήνας, όπως αποτυπώθηκε από φωτογραφίες στο Παλαιό Φάληρο (Κική Φιλοξενίδη) και στην Αθήνα (Φίλιππος Καλποδινός), αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης: Και μετά την ισχυρή καταιγίδα στην Αττική, βγήκε το ουράνιο τόξο (Photos)

Ισχυρή και απρόβλεπτη η καταιγίδα στην Αττική

Ισχυρή και απρόβλεπτη χαρακτηρίζουν οι ειδικοί την καταιγίδα που έπληξε σήμερα το μεσημέρι την Αττική. Τα πρωινά προγνωστικά στοιχεία, δεν έδιναν την πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας για την περιοχή της Αττικής. Παρόλα αυτά, με τη βοήθεια του συστήματος ανίχνευσης κεραυνών «ΖΕΥΣ», δορυφορικών εικόνων και προϊόντων, επίγειων καμερών, και μετεωρολογικών σταθμών που έχει στη διάθεσή του το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr, καταφέραμε να εντοπίσουμε και να παρακολουθήσουμε την απρόσμενη εξέλιξη και να ενημερώσαμε το συντομότερο δυνατό για την επερχόμενη καταιγίδα. 

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η εξέλιξη της καταιγίδας αυτής από την μετεωρολογική κάμερα που βρίσκεται εγκατεστημένη στις εγκαταστάσεις του ΕΑΑ στην Πεντέλη.

7.000 κεραυνοί 

Παράλληλα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες έπληξαν κυρίως τη Δυτική Ελλάδα και δευτερευόντως τη Μακεδονία και τα υπόλοιπα της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου. 

Το σύστημα «ΖΕΥΣ» κατέγραψε περί τους 7.000 κεραυνούς πάνω από την Ελληνική επικράτεια με 2.300 από αυτούς να εντοπίζονται πάνω από την ξηρά. Στην εικόνα που ακολουθεί παρουσιάζεται η γεωγραφική τους κατανομή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter