Τι είπαν Γαβρόγλου -ΟΛΜΕ ενόψει της νέας κινητοποιήσης της Παρασκευής 16 Μρτίου

Τι είπαν Γαβρόγλου -ΟΛΜΕ  ενόψει της νέας κινητοποιήσης της Παρασκευής 16 Μρτίου

Σε θετικό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση που είχε σήμερα, Τετάρτη, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου με το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ, στο κτίριο του υπουργείου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το ζήτημα των μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών, με τον κ. Γαβρόγλου να χαρακτηρίζει «δίκαιο» το αίτημα των εκπαιδευτικών και να καθησυχάζει ότι οι διορισμοί αποτελούν «βασική προτεραιότητα» του υπουργείου.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστος, μετά το πέρας της συνάντησης, το ζήτημα των διορισμών έχει συνδεθεί με την τέταρτη αξιολόγηση. «Θέσαμε το ζήτημα των μόνιμων διορισμών, αλλά δυστυχώς από αυτά που ακούσαμε, δεν θα υπάρξουν διορισμοί πριν την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης» είπε.

Επιπλέον, συμφωνήθηκε να καταθέσει η Ομοσπονδία συγκεκριμένες προτάσεις ως προς το σύστημα με το οποίο θα γίνουν οι διορισμοί ώστε τον Οκτώβριο, δηλαδή σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα μετά το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης, να ανακοινωθεί ο αριθμός των μόνιμων διορισμών.

«Κάνουμε το παν ώστε με την ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης να δρομολογηθούν ως πρώτη προτεραιότητα του υπουργείου μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών τους οποίους θα ανακοινώσουμε τον Οκτώβριο. Είμαστε αποφασισμένοι να επιλύσουμε μια παθογένεια του εκπαιδευτικού συστήματος που οξύνεται κάθε χρόνο» είπε ο κ. Γαβρόγλου κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

«Θεωρούμε απαράδεκτο να μην υπάρξουν το Σεπτέμβρη διορισμοί» ήταν το σχόλιο του κ. Παπαχρήστου στις δηλώσεις του.

Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και η ομοσπονδία των καθηγητών συμφώνησαν στην ανάγκη να ληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της βελτίωσης των συνθηκών άσκησης του λειτουργήματος των μόνιμων και των αναπληρωτών καθηγητών, όπως, πχ, είναι η σίτιση και η διαμονή τους όταν διορίζονται σε νησιά, απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές, ο υπολογισμός των πραγματικών κενών στα σχολεία και ο τρόπος κάλυψής τους στις περιπτώσεις που εκπαιδευτικοί αρνούνται να αποδεχθούν τον διορισμό. Για τα ζητήματα αυτά, συμφωνήθηκε να υπάρξουν σε τεχνικό επίπεδο νέες συναντήσεις μεταξύ του υπουργείου και της ΟΛΜΕ ώστε να δρομολογηθούν κοινά αποδεκτές λύσεις.

Ο κ. Γαβρόγλου, εξάλλου, αναφέρθηκε στα όσα συνέβησαν την περασμένη Παρασκευή στο υπουργείο στη συγκέντρωση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, λέγοντας: «Η δήλωσή μου είναι σαφής: Δεν θα ανεχθούμε ούτε τα χημικά και τη βία, ούτε όμως και ακραίες συμπεριφορές. Δεν μπορεί να καταγγέλλεται απουσία του υπουργού, όταν ο υφυπουργός και ο γ.γ. βρίσκονταν εδώ για να συναντήσουν τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών».

Εξάλλου, στη συνάντηση παρευρέθη και ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, με τον διευθυντή του γραφείου του, Θέμη Κοτσιφάκη.

Σημειώνεται, τέλος, ότι ΟΛΜΕ και ΔΟΕ έχουν κηρύξει νέα κινητοποίηση για την επόμενη Παρασκευή, 16 Μαρτίου, έξω από το κτίριο του υπουργείου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter