Τι είπαν οι προπονητές μετά το τέλος του μεγάλου ντέρμπι στη Λεωφόρο

Τι είπαν οι προπονητές μετά το τέλος του μεγάλου ντέρμπι στη Λεωφόρο

Την απόλυτη ικανοποίηση του για την εμφάνιση και τη νίκη της ομάδας του εξέφρασε μετά το ντέρμπι ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο τεχνικός των «πράσινων» μίλησε για μια δίκαιη νίκη που θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο εύκολη αν οι παίκτες του είχαν καλύτερη αντίδραση.

“Ήταν μια δίκαιη νίκη που μπορούσε να έρθει πολύ πιο εύκολα αλλά στο τέλος λίγο έλειψε να μας τιμωρήσει η μπάλα αλλά σταθήκαμε τυχεροί. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί ελέγχαμε το παιχνίδι, είχαμε τη διάθεση να δημιουργήσουμε και αν ήμασταν πιο αποφασιστικοί θα μπορούσαμε να είχαμε βάλει και άλλο γκολ. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που μας βοήθησε έχοντας κόσμια συμπεριφορά. Βλέπετε ότι δεν χρειάζονται και βεγγαλικά για να δημιουργηθεί καλή ατμόσφαιρα και θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε που είναι κοντά μας. Αυτό μας δίνει βέβαια μεγαλύτερη ευθύνη καθώς πρέπει να παίζουμε ακόμα καλύτερα για αυτούς. Κρατάμε τους τρεις βαθμούς της νίκης και κοιτάμε τη συνέχεια”.

Συμπλήρωσε ακόμη ότι : «Ο Παναθηναϊκός θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Είπαμε και μετά το παιχνίδι ότι οι 15 βαθμοί είναι λίγοι και σε αυτό έχω και εγώ την ευθύνη γιατί έκανα κάποιες αλλαγές και το πληρώσαμε σε κάποια ματς. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στη ποιότητα των παικτών αλλά πρέπει να αναλογιστούν και αυτοί γιατί έχουν τόσο διαφορετική εικόνα. Τα οικονομικά δεν ξέρω πως θα πάνε αλλά όπως είπα και στους παίκτες όταν φορούν τη φανέλα πρέπει να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, να παίζουν με μαχητικό πνεύμα ώστε να κερδίσουμε στο τέλος.

Με τη Λαμία στο πρώτο ημίχρονο είχαμε πολύ άσχημη εικόνα, δεν ήταν το πρόβλημα ότι μπορεί να χάναμε. Μπορεί να μην κερδίσαμε αλλά στο δεύτερο μέρος αλλάξαμε πρόσωπο, παίξαμε καλύτερα. Θα πρέπει να μην αλλάζουμε το στυλ παιχνιδιού μας. Να προσπαθούμε περισσότερο για να έρθουν και τα τρίποντα εκτός έδρας”.

Λεμονής: «Θέλουμε δουλίτσα»

“Θέλουμε δουλίτσα. Ποτέ δεν είπα ότι φτάσαμε σε κάποιο επίπεδο, αλλά πρέπει να καταλάβουμε όλοι στην ομάδα ότι εμείς είμαστε πολύ αποφασισμένοι, έχοντας αυτό το πρόγραμμα έως τη διακοπή των Χριστουγέννων”.

Ο Τάκης Λεμονής στάθηκε στο πρόβλημα δημιουργίας της ομάδας του και , την κακή αντίδραση της όταν προηγήθηκε ο Παναθηναϊκός. Αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου:

Δόθηκε η εντύπωση ότι ο Ολυμπιακός σαν να ξύπνησε λίγο αργά.

«Βάσει των φάσεων συμφωνώ απόλυτα, αλλά γενικά αν δούμε την εικόνα του παιχνιδιού καταφέραμε να αντιδράσουμε πολύ καλά σε ένα κομμάτι που ήθελε να πιέσει ο Παναθηναϊκός στην άμυνά μας. Βγάζαμε με ηρεμία την μπάλα από τους στόπερ, αλλά μας έλειψε αρκετά στο δημιουργικό κομμάτι σε τρεις – τέσσερις περιπτώσεις μία καλή πάσα».

Αν δούμε τη μία πάσα στον Εμενίκε στο πρώτο τέταρτο που ψάχναμε να βρούμε τέτοιου είδους παιχνίδι, ίσως να είχαμε φτιάξει κάποιες προϋποθέσεις. Είναι γεγονός όμως ότι δεχτήκαμε ένα πολύ εύκολο γκολ, αλλά είχαμε τρεις καθοριστικές φάσεις που δεν καταφέραμε να σκοράρουμε.

Πέρα από τις τρεις καλές ευκαιρίες του Ολυμπιακού τι άλλο χρειαζόταν για να φύγετε με θετικό αποτέλεσμα από την Λεωφόρο;

Δεν έχω δει πολύ καλά το γκολ, αλλά νομίζω είχαμε κακή αντίδραση σε επίθεση του Παναθηναϊκού. Δεν είχαμε καλά κλεισίματα από την δεξιά πλευρά. Ήταν μία τοποθέτηση που δεν είχαμε σωστά. Είχαμε κάποια κομμάτια του παιχνιδιού που μπορούμε να τα ακολουθήσουμε. Θέλουμε δουλίτσα. Ποτέ δεν είπα ότι φτάσαμε σε κάποιο επίπεδο, αλλά πρέπει να καταλάβουμε όλοι στην ομάδα ότι εμείς είμαστε πολύ αποφασισμένοι, έχοντας αυτό το πρόγραμμα έως τη διακοπή των Χριστουγέννων.

Θεωρείτε ότι υπήρχε πέναλτι στη φάση του Καρσελά;

Έτσι όπως το είδα ζωντανά και επειδή κάθομαι στον πάγκο του Ολυμπιακού, νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση πέναλτι, αλλά δεν θέλουμε να μιλήσουμε για τη διαιτησία. Προτιμάμε να μιλήσουμε για το παιχνίδι. Μπορεί να είναι μία κακή απόφαση, αλλά καταλαβαίνετε ότι το είδα σε live ροή. Νομίζω ότι κάτι υπάρχει.

Πρακτικά τι δυσκόλεψε την ανάπτυξη του Ολυμπιακού;

Νομίζω στο πρώτο κομμάτι σε αυτό αναφέρθηκα. Ήμασταν προετοιμασμένοι ότι ο Παναθηναϊκός θα πίεζε ψηλά, αλλά δεν νομίζω ότι δημιουργήθηκε κάποιο σοβαρό πρόβλημα από τον Παναθηναϊκό. Βάλαμε τον Ρομαό μπροστά από τα δύο νεαρά στόπερ που είχαν ψυχραιμία και την έβγαζαν την μπάλα. Είχαμε τις προϋποθέσεις να βγάλουμε μία καλή σέντρα, αλλά δεν το κάναμε. Δεν δημιουργήθηκε ιδιαίτερο πρόβλημα στην ανάπτυξη από την άμυνα. Και ο Προτό, και οι δύο στόπερ, και ο Ρομαό αντέδρασαν όπως έπρεπε.

Μολέντο: «Ήμασταν εξαιρετικοί Και αξίζαμε τη νίκη»

“Είμαι χαρούμενος για τη νίκη. Αυτό δείχνει ότι κάνουμε καλή δουλειά. Είμαι ικανοποιημένος επίσης που μπόρεσα να παίξω σήμερα. Κάναμε καλή δουλειά όλη την εβδομάδα. Ήμασταν εξαιρετικοί στην τακτική, στις στατικές φάσεις. Ήταν νίκη που την αξίζαμε. Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου”.

Σε πελάγη ευτυχίας ο κεντρικός αμυντικός του Παναθηναίκού δήλωσε ακόμη, μετά το ντέρμπι: “Η ομάδα τελευταία εκτός έδρας δεν είχε μεγάλη επιτυχία, δεν έπαιξε καλά. Πρέπει να παίζουμε όπως στη Λεωφόρο και μακριά από αυτή. Η νίκη αυτή μας ανεβάζει ψυχολογία και ευελπιστώ να αγωνιζόμαστε καλά και εντός έδρας και εκτός”.

– Για το λόγο που οπισθοχώρησε τόσο ο Παναθηναϊκός στα τελευταία λεπτά:

“Είναι αλήθεια ότι μπήκαμε δυνατά από την αρχή. Τα δώσαμε όλα. Ο Ολυμπιακός έγινε πιο επιθετικός και αρχίσαμε να οπισθοχωρούμε μέχρι ένα σημείο. Το αποτέλεσμα όμως ήταν θετικό και για άλλη μια φορά θα επαναλάβω τα συγχαρητήριά μου στους συμπαίκτες μου”.

– Για τον Μαρίνο Ουζουνίδη:

“Ο προπονητής μας είναι δίπλα μας, κοντά μας. Παίξαμε απόψε σε υψηλό επίπεδο, ωραίο ποδόσφαιρο και κατακτήσαμε τη νίκη”.

– Για τη μονομαχία του με τον Σισέ:

“Ήταν μια μονομαχία 11 εναντίον 11. Ο καθένας από εμάς είχε τις προσωπικές του μονομαχίες. Ο Σισέ είναι μεγάλος παίκτης, τον συγχαίρω για το παιχνίδι του”.

– Για το αν μπορεί ο Παναθηναϊκός να μείνει σε τροχιά τίτλου:

“Τα προβλήματα είναι εκτός αγωνιστικού χώρου. Στο γήπεδο πολεμάμε, μαχόμαστε και θα κοιτάζουμε να νικάμε πάντα”.

– Για το μέλλον του:

“Δεν νομίζω ότι μπορώ να απαντήσω τώρα σε αυτή την ερώτηση. Κοιτάζω την ομάδα και πώς θα τη βοηθήσω. Θα δούμε στο τέλος του πρωταθλήματος. Είμαι χαρούμενος εδώ, με αγαπάνε οι φίλαθλοι, με σέβονται και στο τέλος θα δούμε τι θα γίνει. Ελπίζω το καλύτερο για όλους”.

Ανσαριφάρντ: Θα επιστρέψουμε σύντομα στην πρώτη θέση»

Μπορεί να άργησε να μπει στο ντέρμπι όμως ο Καρίμ Ανσαριφάρντ λίγο έλειψε να γυρίσει μόνος του το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό. Παρά την ήττα όμως, τόνισε πως στο τέλος της σεζόν ο Ολυμπιακός θα είναι και πάλι πρωταθλητής.

«Σ’ ένα ντέρμπι όλα μπορούν να συμβούν. Δεν καταφέραμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που περιμέναμε. Νομίζω πως απ’ την αρχή ήμασταν καλύτερη ομάδα, δημιουργήσαμε καλύτερες ευκαιρίες και φτάσαμε πιο κοντά στο γκολ απ’ τον Παναθηναϊκό. Σε μία αντεπίθεση δεχθήκαμε το γκολ, προσπαθήσαμε να ισοφαρίσουμε, αλλά δεν καταφέραμε. Έτσι είναι, όμως, το ποδόσφαιρο” δήλωσε χαρκατηριστικά και πρόσθεσε:.

“Στην αρχή της σεζόν, παίζαμε κάθε τρεις ημέρες αγώνες, επειδή είχαμε ως στόχο την πρόκριση στους ομίλους του Champions League και ήταν δύσκολο για εμάς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσουμε κάποιους πόντους. Σίγουρα δεν το χρησιμοποιώ ως δικαιολογία, αφού είμαστε επαγγελματίες. Ωστόσο, μέχρι τον Ιανουάριο πιστεύω θα καλύψουμε τη διαφορά και θα επιστρέψουμε στην πρώτη θέση. Στο τέλος της σεζόν θα είμαστε πρωταθλητές. Αυτός ο σύλλογος αξίζει να είναι πρώτος και το γνωρίζουν όλοι. Όλοι οι φίλαθλοι γνωρίζουν πως ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Όλοι μας σέβονται. Είμαι σίγουρος πως θα δουλέψουμε και θα τα καταφέραμε. Απλά πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί”.

Τέλος επασήμανε: “Στο ποδόσφαιρο μπορούν να συμβούν τα πάντα. Πιστεύουμε πως η ομάδα θα είναι πρώτη. Όπως προείπα, χάσαμε κάποιους βαθμούς στην αρχή και προσπαθούμε να τους καλύψουμε. Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Εμείς πρέπει να δουλεύουμε, να βελτιωθούμε και να είμαστε καλύτεροι μέρα με τη μέρα”.

*Στο παιχνίδι κόπηκαν 13.715 εισιτήρια και εισπράχθηκαν 296.333 ευρώ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter