Τι είπε ο Πογέτ για Φορτούνη, επιλογές και… Εμπαπέ

Τι είπε ο Πογέτ για Φορτούνη, επιλογές και… Εμπαπέ

Ο Γκουστάβο Πογέτ στη σημερινή συνάντηση του με τους δημοσιογράφους μίλησε για όλους και όλα και ξεκαθάρισε για ποιο λόγο δεν κάλεσε στην Εθνική τον Κώστα Φορτούνη.

«Θα έπρεπε να αλλάξω το σύστημα της ομάδας για να χωρέσει ο Φορτούνης. Από 4-3-3 να παίξω ένα 4-2-3-1. Αυτή τη στιγμή ο Μπακασέτας δεν αγγίζεται. Απ’ αυτόν ξεκινάει η ενδεκάδα, είναι ένας παίκτης που μου προσφέρει γκολ» είπε για τη μη κλήση Φορτούνη ο ουρουγουανός τεχνικός και πρόσθεσε: «Ήταν το πιο δύσκολο τηλεφώνημα που έπρεπε να κάνω. Απογοητεύτηκε που έμεινε εκτός, αλλά του εξήγησα. Δεν καθίσαμε δύο ώρες στο τηλέφωνο, διότι έτσι και αλλιώς δεν θα άλλαζε η απόφαση μου. Μπορεί στο τέλος να κάνω λάθος». Διευκρίνισε ακόμη ότι η απόφαση του αφορά αυτά τα δύο συγκεκριμένα παιχνίδια με Ιρλανδία και Γαλλία και δεν είναι μια απόφαση που ισχύει για πάντα. «Τίποτα δεν άλλαξε σε σχέση με τον Κώστα. Δεν επιλέγω απαραίτητα τους καλύτερους ποδοσφαιριστές, αλλά εκείνους που ταιριάζουν περισσότερο και αγωνίζονται καλύτερα στη θέση τους».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε και για άλλους παίκτες που δεν ήταν στις επιλογές του.

Για τον Ντόη είπε: «Ήταν στους 33-34 της προεπιλογής, μίλησα μαζί του, του εξήγησα κάποια πράγματα επίσης, το σημαντικό είναι ότι είναι εδώ και διαθέσιμος για μας. Να είμαστε ήρεμοι. Είδα δέκα φορές τον Ολυμπιακό και κάθε φορά είχε διαφορετικό κεντρικό δίδυμο. Τη μια έπαιζε στο πλάι του Σισέ, την άλλη με τον Μπα, την άλλη με τον Παπασταθόπουλο. Δεν έπαιξε συνεχόμενες φορές με τον ίδιο συμπαίκτη, ώστε να καταλάβω το πώς λειτουργεί, διότι κάθε φορά ο παρτενέρ είχε διαφορετικά χαρακτηριστικά».

Για τον Σάλιακα: «Όταν ήρθα, η κατάσταση ήταν δράμα στη θέση του δεξιού μπακ. Τώρα έχουμε 3-4 δεξιά μπακ και σίγουρα είναι στα υπόψιν μας».

Για τον Κωνσταντέλια είπε πως είναι «η μεγάλη ευχάριστη έκπληξη η πρόοδος του νεαρού παίκτη του ΠΑΟΚ, ο οποίος ήταν στις επιλογές του με Γιβραλτάρ και Λιθουανία, παίρνοντας μάλιστα το βάπτισμα του πυρός».

Ο Πογέτ αποκάλυψε ακόμα ότι έχει στις προπονήσεις τον Αλεξανδρόπουλο, αν και δεν είναι στις κλήσεις. «Πήραμε άδεια από τη Σπόρτινγκ για να έρθει για προπονήσεις μαζί μας την άλλη εβδομάδα. Θέλουμε να τον δούμε και να τον γνωρίσουμε σε αυτό το επίπεδο».

Ο Πογέτ μίλησε και για τους τερματοφύλακες: «Είμαι εντυπωσιασμένος με μερικούς γκολκίπερ. Θα θυμάμαι για πάντα τον περασμένο Ιούνιο και τον Διούδη. Και 20 χρόνια να περάσουν, θα τον θυμάμαι. Ήθελα να δω και να γνωρίσω τον Τζολάκη. Μπορεί να είμαι σωστός ή λάθος, αλλά τον είχα παρακολουθήσει».

Για το εάν είναι αποτυχία αν δεν προκριθεί η Εθνική στο EURO της Γερμανίας δήλωσε: «Όχι δεν θα είναι αποτυχία. Όταν πηγαίνεις για μία συνέντευξη, κοιτάς πάντα το ρεαλιστικό. Αν όταν περνούσα από συνέντευξη για τη θέση του προπονητή, μου έλεγαν ‘ξέρετε, θέλουμε να πάρουμε το Μουντιάλ’, θα τους απαντούσα ‘ευχαριστώ, αλλά δεν ενδιαφέρομαι’. Ζω από τα αποτελέσματα και το ξέρω αυτό. Δεν μου αρέσει να έχω μια δουλειά απλά για να την έχω. Φυσικά και θέλουμε την πρόκριση».

Για την έλλειψη προπονητικού κέντρου, απάντησε: «Προσπαθούμε να έχουμε το σπίτι μας. Η Ουρουγουάη όταν απέκτησε το δικό της συγκρότημα, άλλαξε επίπεδο. Πρέπει να το κάνουμε αυτό όλοι μαζί. Να είμαστε όλοι μαζί με τον κόσμο. Και εάν μείνω για λίγα ακόμα χρόνια, να έχω βάλει και εγώ ένα λιθαράκι. Εάν έχω μείνει εδώ τρία χρόνια και δεν έχουμε προπονητικό, τότε η ευθύνη θα είναι σε μένα. Δεν είναι εύκολο αλλά το προσπαθούμε. Είμαι κάπως πιο αισιόδοξος αυτή τη στιγμή».

Για τη νέα έδρα της εθνικής την “OPAP Arena” δήλωσε: «Ας βγάλουμε τις φανέλες των συλλόγων αυτές τις ημέρες και ας φορέσουμε αυτήν της Εθνικής. Θέλουμε ένα γεμάτο γήπεδο με την Ιρλανδία και φυσικά να πάρουμε τη νίκη. Είναι πολύ σημαντική η σύνδεση του κόσμου με την ομάδα. Θέλουμε παραπάνω κόσμο, ένα γεμάτο γήπεδο. Θυμάμαι πως όταν είχα έρθει, το πρώτο ντέρμπι ήταν με τον Παναθηναϊκό. Ήταν σαν… πόλεμος. Welcome to Greece. Δεν θέλω όταν έρθει στην Ελλάδα ο Εμπαπέ να είναι απλά μία ηλιόλουστη ημέρα. Θέλω να νιώθει την πίεση της εξέδρας».

Για την προσέγγισή του για τα ματς με Ιρλανδία και Γαλλία: «Δεν μπορώ να σας πω πώς θα παίξουμε. Θα είναι λίγο διαφορετική η προσέγγιση για τον αγώνα με τη Γαλλία. Το παιχνίδι – κλειδί για εμάς είναι η Ιρλανδία. Είναι πολύ σημαντικό να πάμε στη Γαλλία και να έχουμε έξι πόντους».

Τέλος, τόνισε πως «είναι μεγάλο πρόβλημα που δεν παίζουν πολλοί Έλληνες στις ομάδες. Πήγα να δω το ματς Ολυμπιακός-ΑΕΚ και στους πάγκους ήταν 10 Ελληνες. Ανυπομονούσα να γίνουν αλλαγές για να τους δω. Πάντως και εγώ αν ήμουν στη θέση των προπονητών, θα έκανα το ίδιο εάν οι ξένοι ήταν οι πιο καλοί μου παίκτες».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter