Τι είπε ο Χρυσοχοΐδης για τη φωτιά στην Αχαΐα

Τι είπε ο Χρυσοχοΐδης για τη φωτιά στην Αχαΐα

Μπορεί η πυρκαγιά στην Αχαΐα να προκάλεσε τεράστιες καταστροφές ενώ τουλάχιστον 16 άνθρωποι τραυματίστηκαν, αλλά ο ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, σε δήλωσή του νωρίς το πρωί της Κυριακής υποστήριξε πως η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού, ήταν άμεση σε όλα τα επίπεδα.

Συγκεκριμένα, είπε μεταξύ άλλων: «Η σημερινή πολύ βελτιωμένη εικόνα της πυρκαγιάς είναι αποτέλεσμα της συντονισμένης και πολύ μεγάλης προσπάθειας της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και όλων των δυνάμεων της Πολιτικής Προστασίας. Κατορθώσαμε να μην λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις. Την περιορίσαμε στα χθεσινά της όρια και είμαστε βέβαιοι πως με τη μάχη που δίνεται θα περιοριστεί περαιτέρω».

Αναφορικά με την Εθνική οδό υποστήριξε το εξής: «Κυρίως, κατορθώθηκε χθες βράδυ να δοθεί στην κυκλοφορία η Νέα Εθνική Οδός Αθηνών-Πατρών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, αφού πρώτα οι αστυνομικές δυνάμεις διασφάλισαν τη μετακίνηση των οδηγών, κυρίως στις σήραγγες, όπου η ορατότητα ήταν περιορισμένη λόγω του καπνού».

Όσον αφορά τους πολίτες που υπέστησαν ζημιές στις περιουσίες τους, ο υπουργός σημείωσε: «Η σκέψη μας είναι με τους συμπολίτες μας που υπέστησαν ζημιές στις περιουσίες τους. Σε κάθε περίπτωση είναι εκατοντάδες οι περιουσίες που διασώθηκαν στη σώμα με σώμα μάχη των πυροσβεστών μας με τη φωτιά στους οικισμούς, ανάμεσα στις κατοικίες, σε όλη περιοχή. Είμαστε εδώ, είμαστε σε επιφυλακή προκειμένου να αντιμετωπίσουμε κάθε κίνδυνο, να διαχειριστούμε κάθε κρίση και να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας σε κάθε ανάγκη».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter