Τι επιδιώκει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την επίσκεψή του στις ΗΠΑ

Τι επιδιώκει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την επίσκεψή του στις ΗΠΑ

Για τις Ηνωμένες Πολιτείες αναχωρεί την Κυριακή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει στην εκεί εορτή των Θεοφανείων και να συνομιλήσει με τους Έλληνες ομογενείς.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας:

Κατά τη διήμερη επίσημη επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον, ο Πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, τον αντιπρόεδρο Μάικλ Πενς και τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Στις συναντήσεις αυτές, ο Πρωθυπουργός θα αναδείξει την Ελλάδα ως πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη γειτονιά μας και τον πιο σταθερό και αξιόπιστο σύμμαχο των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή μας. Θα έχει την ευκαιρία να αναπτύξει τις ελληνικές θέσεις για τα εθνικά μας ζητήματα και το άκυρο «μνημόνιο» μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, τη βούλησή μας για διμερή αμυντική συνεργασία και αναβάθμιση του εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεών μας.

Στις συναντήσεις αυτές θα τεθούν, επίσης, θέματα διμερούς συνεργασίας σε πάρα πολλούς τομείς, από τις τηλεπικοινωνίες και τις τεχνολογικές εξελίξεις μέχρι τα θέματα παιδείας.

Η ατζέντα περιλαμβάνει βεβαίως και τις επενδύσεις, από την ενέργεια μέχρι τον τουρισμό και από τον χρηματοπιστωτικό τομέα μέχρι τα ζητήματα των νέων τεχνολογιών.

Αναλυτικότερα, την Τρίτη το πρωί ο Πρωθυπουργός θα συναντήσει την ηγεσία του Αμερικάνικου think tank Atlantic Council, που ασχολείται με θέματα διεθνών σχέσεων.

Στη συνέχεια θα συναντήσει τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Kristalina Georgieva.

Το μεσημέρι θα επισκεφθεί τον αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο Λευκό Οίκο. Εκεί θα πραγματοποιήσει κατ’ ιδίαν και διευρυμένες συναντήσεις. Μετά τις συναντήσεις ο Πρωθυπουργός θα κάνει δηλώσεις προς τους έλληνες δημοσιογράφους.

Την Τετάρτη το πρωί ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τη Γερουσία, όπου θα συναντήσει μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων, αλλά και τη διακομματική ηγεσία της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Στη συνέχεια θα δώσει συνέντευξη στο δίκτυο ενημέρωσης BBC.

Το μεσημέρι θα γευματίσει με ομογενειακές οργανώσεις και αργότερα θα συναντήσει Αμερικανούς επενδυτές.

Το βράδυ ο Πρωθυπουργός θα παραστεί στη δεξίωση που παραθέτουν ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Michael Pence και ο υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo.

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με κάθε έναν από τους πολιτικούς αρχηγούς ξεχωριστά για να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα και για τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης.

Τέλος, στις 29 Ιανουαρίου 2020, ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Παρίσι για επίσημη συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter