Τι φοβάται η ΝΔ και λέει «όχι» στην Εξεταστική που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για τις λίστες Πέτσα;

Τι φοβάται η ΝΔ και λέει «όχι» στην Εξεταστική που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για τις λίστες Πέτσα;

Κατά του αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής τάσσεται η πλειοψηφία διά του κυβερνητικού εκπροσώπου, προκαλώντας εύλογα ερωτήματα για τους λόγους που κρύβονται πίσω από αυτήν την επιλογή.

«Όλοι καταλαβαίνουμε ότι ο κ. Τσίπρας κατέφυγε στην πρόταση αυτή προκειμένου να δικαιολογήσει την αποτυχία και την ανεπάρκεια του απέναντι σε κεφαλαιώδους σημασίας ζητήματα για την πατρίδα και την κοινωνία για τα οποία δεν έχει καμιά ουσιαστική πρόταση» σημειώνει μεταξύ άλλων ο Γιάννης Οικονόμου και προσθέτει: «Όλα τα ζητήματα που επικαλείται έχουν απαντηθεί πολλές φορές. Το ίδιο φυσικά θα γίνει αν η πρόταση του συγκεντρώσει τον απαραίτητο από το Σύνταγμα αριθμό βουλευτών».

Η τελευταία πρόταση αποτυπώνει την απροθυμία της ΝΔ να υπερψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, επιλογή που έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με τα πρόσφατα πεπραγμένα του κόμματος. Συγκεκριμένα, η ΝΔ -όντας σε ρόλο αξιωματικής αντιπολίτευσης- είχε υπερψηφίσει τόσο την Προανακριτική για τη Novartis όσο και την Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία. Η αλλαγή πλεύσης της συμπολίτευσης σε σχέση με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για τη διερεύνηση των λιστών Πέτσα αποτυπώνει -σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ- το άγχος και την ανησυχία που διακατέχει τη ΝΔ για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Όσον αφορά τα πυρά περί εξωχώριων εταιριών, μάλλον ο κ. Οικονόμου αγνοεί τις αναφορές των Paradise Papers για την Μαρέβα Μητσοτάκη και την offshore στα νησιά Κέιμαν.

Αναλυτικά η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

«Οι συντάκτες της πρότασης για την εξεταστική επιτροπή περιγράφουν πολύ γλαφυρά κάτι που δεν έχει συμβεί, επειδή όσο κυβερνούσαν δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν ένα τέτοιο σχέδιο άλωσης του τύπου που επιχείρησαν να εφαρμόσουν. Ένα σχέδιο με βοσκοτόπια, εξωχώριες εταιρείες, περίεργες διαδρομές εκατομμυρίων ευρώ και φυσικά δημοσκοπήσεις που όχι μόνο χαμήλωναν τη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ψήλωναν και τη Χρυσή Αυγή.

Όλοι καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι ο κ. Τσίπρας κατέφυγε στην πρόταση αυτή προκειμένου να δικαιολογήσει την αποτυχία και την ανεπάρκεια του απέναντι σε κεφαλαιώδους σημασίας ζητήματα για την πατρίδα και την κοινωνία για τα οποία δεν έχει καμιά ουσιαστική πρόταση. Όλα τα ζητήματα που επικαλείται έχουν απαντηθεί πολλές φορές. Το ίδιο φυσικά θα γίνει αν η πρόταση του συγκεντρώσει τον απαραίτητο από το Σύνταγμα αριθμό βουλευτών.

Θυμίζουμε άλλωστε ότι για να μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο από την αντιπολίτευση χρειάστηκε η ΝΔ να εισηγηθεί την αλλαγή του άρθρου 68 στην τελευταία αναθεώρηση. Αυτή είναι μια ακόμη απόδειξη για το πως αντιλαμβανόμαστε στην Δημοκρατία, την διαφάνεια και τη λογοδοσία. Όταν αυτή η γνήσια δημοκρατική αντίληψη, μαζί με τα αποτελέσματα των πολιτικών μας, αναμετρηθούν στις κάλπες με την καθεστωτική αντίληψη του κ. Τσίπρα και των συνεργατών του για την πολιτική και την Ελλάδα, θα έχουμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε ξανά αν οι δημοσκοπήσεις που βλέπουμε είναι “στημένες” ή απηχούν την πραγματικότητα».

Διαβάστε επίσης: Τι προβλέπει το Σύνταγμα για σύσταση Εξεταστικής από την αντιπολίτευση

Διαβάστε επίσης:

Εξεταστική ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για τις λίστες Πέτσα μετά το σκάνδαλο Κουρτς

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter