Τι γίνεται με τη διατίμηση των τεστ;

Τι γίνεται με τη διατίμηση των τεστ;

Την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκε η πρόθεση της κυβέρνησης να προβεί σε διατίμηση των τεστ για τον κορονοϊό, ορίζοντας πλαφόν ανώτατης τιμής τα 40 ευρώ για τεστ PCR και 10 ευρώ για Rapid. Ωστόσο, παρά τις δεσμεύσεις του γ.γ. του υπουργείου Ανάπτυξης η σχετική ρύθμιση παραμένει άφαντη.

Πολλές είναι οι διαμαρτυρίες πολιτών που φτάνουν στα γραφεία της εφημερίδας λόγω της επιμονής διαγνωστικών κέντρων στη διατήρηση υψηλότερων τιμών για τη διεξαγωγή τεστ. Παράλληλα, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας έκανε λόγο για «αιφνίδια απόφαση χωρίς συνεννόηση, επιστημονική και οικονομική τεκμηρίωση». Επισήμανε δε ότι θα προκύψουν «σοβαρές υγειονομικές παρενέργειες απολύτως», καθώς θα η διατίμηση μπορεί να επιφέρει έκπτωση της ποιότητας και της ποσότητας.

Κληθείς να απαντήσει σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης απάντησε γενικά και αόριστα ότι η ρύθμιση για τη διατίμηση των τεστ θα έρθει το επόμενο διάστημα. «Σε ό,τι αφορά τη διατίμηση να προσθέσω ότι τις επόμενες μέρες θα έρθει η σχετική νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή» είπε και πρόσθεσε:

«Σε ό,τι αφορά τη συνταγογράφηση των τεστ, θα επαναλάβω για μια ακόμη φορά ότι το τεστ είναι δωρεάν για όλους τους συμπολίτες μας οι οποίοι πρέπει να το κάνουν, πληρούν τις προϋποθέσεις και, βεβαίως, κατόπιν των οδηγιών των ειδικών του ΕΟΔΥ και των πρωτοκόλλων τα οποία ακολουθούνται».

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/12/01/5fc665e1825e6348946697b2.pdf

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter