Τι γράφει ο διεθνής Τύπος για τη σύλληψη Λιγνάδη

Τι γράφει ο διεθνής Τύπος για τη σύλληψη Λιγνάδη

 Αίσθηση έχει προκαλέσει σε όλα τα μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης η είδηση ότι συνελήφθη στη χώρα μας ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης με τις βαριές κατηγορίες της παιδεραστίας και το κύκλωμα στο οποίο φέρεται να πρωταγωνιστούσε προκειμένου να ικανοποιήσει το αρρωστημένο πάθος του. 

Παράλληλα πολλά ΜΜΕ κάνουν λόγο το ξέσπασμα ενός «ελληνικού #Metoo»

Μερικά από τα διεθνή μέσα που κάνουν λεπτομερή αναφορά στις κατηγορίες που τον βαραίνουν αλλά και την απόρριψή τους από μέρους του καλλιτέχνη, είναι το Γαλλικό πρακτορείο, το BBC, οι New York Times κ.α.

Οι New York Times σε άρθρο με τίτλο «Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου κρατείται μετά από ένταλμα σύλληψης για βιασμό», επισημαίνουν ότι είναι ο πιο γνωστός από πολλούς καλλιτέχνες που έχουν κατονομαστεί σε μια καταιγίδα καταγγελιών που συγκλονίζουν τον κόσμο της τέχνης στην Ελλάδα, και οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι οι πιο σοβαρές.

Το BBC σε θέμα με τίτλο «Ελληνικό #Metoo: Ο διακεκριμένος ηθοποιός Δημήτρης Λιγνάδης κρατείται με κατηγορίες για βιασμό», αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το κίνημα #MeΤoo άρχισε από τον ελληνικό αθλητισμό με τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter