Τι γράφει ο διεθνής Τύπος για τον θάνατο του Πριγκόζιν

Τι γράφει ο διεθνής Τύπος για τον θάνατο του Πριγκόζιν

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Ο παραστρατιωτικός ηγέτης Πριγκόζιν σκοτώθηκε στο δυστύχημα, λέει η Ρωσία». Βίντεο από περαστικούς δείχνει ότι το αεροπλάνο είχε χάσει το ένα του φτερό. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Ο αρχηγός των μισθοφόρων στη λίστα επιβατών της καταδικασμένης πτήσης». Η μοίρα του ιδρυτή της Wagner είναι άγνωστη, αλλά η Ρωσία λέει ότι όλοι οι επιβαίνοντες είναι νεκροί. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Ο αρχηγός της Wagner Πριγκόζιν επέβαινε στο αεροπλάνο που έπεσε, λένε ρώσοι αξιωματούχοι». Και οι δέκα επιβαίνοντες σκοτώθηκαν, ενώ λέγεται ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε. Τέλος η Washington Post: «Ο αντίπαλος του Πούτιν, Πριγκόζιν, μπορεί να είναι νεκρός μετά το δυστύχημα». Ήταν στη λίστα επιβατών σε εμπορική πτήση, ο αρχηγός των μισθοφόρων που έκανε την ανταρσία κόντρα στο Κρεμλίνο τον Ιούνιο.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Η Τζένι Ερμόσο ζητά ‘παραδειγματικά μέτρα’ εναντίον του Ρουμπιάλες». Η ποδοσφαιρίστρια καλεί την Ομοσπονδία να προστατεύσει τα δικαιώματα των αθλητριών. Υπενθυμίζεται ότι ο Λουίς Ρουμπιάλες, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Γυναικών, άρπαξε και φίλησε στο στόμα την Ερμόσο στην τελετή απονομής του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Και η El Mundo: «H Τζένι Ερμόσο βγάζει τον Ρουμπιάλες νοκάουτ ζητώντας να μη μείνει ατιμώρητο το φιλί του». Ζητά παραδειγματικά μέτρα για μια απαράδεκτη πράξη.

Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Αντιμάχομαι τον αντισημιτισμό». Μετά την επίθεση εναντίον του, που ενορχηστρώθηκε από την ακροδεξιά και τη μακρονική εξουσία, ο ράπερ Medine εξηγεί τη θέση του στην εφημερίδα. Στη Libération διαβάζουμε: «Γεβγκένι Πριγκόζιν: Η σύγκρουση». Δυο μήνες μετά την ανταρσία, ο αρχηγός της παραστρατιωτικής ομάδας Wagner είναι νεκρός έπειτα από αεροπορικό δυστύχημα, βόρεια της Μόσχας. Σύμφωνα με τα ρωσικά Μέσα, το όνομά του ήταν στη λίστα επιβατών της πτήσης, μαζί με πληθώρα υφισταμένων του. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Ελλάδα, Καναδάς: Πρωτοφανείς πυρκαγιές που συνδέονται με την υπερθέρμανση του πλανήτη». Επιστημονική μελέτη αναφέρει ότι η κλιματική αλλαγή έχει επταπλασιάσει τον κίνδυνο των πυρκαγιών στον Καναδά. Παράλληλα, για δεύτερη φορά φέτος το καλοκαίρι η Ελλάδα φλέγεται. Τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Τέλος, η Le Figaro: «Η σκιά της Ρωσίας πίσω από το θάνατο του Πριγκόζιν». Οι αρχές της Ρωσίας επιβεβαίωσαν το βράδυ της Τετάρτης την παρουσία του αρχηγού της Wagner στο αεροπλάνο που έπεσε ανάμεσα σε Μόσχα και Αγία Πετρούπολη. Κοντινός του Πούτιν, ο Πριγκόζιν εξεγέρθηκε εναντίον του ρώσου προέδρου στα τέλη του Ιουνίου.

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Ο Πριγκόζιν σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα στη Ρωσία». Το κανάλι της Wagner στο Telegram: Η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε το αεροπλάνο. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Αναφορές συντριβής αεροπλάνου με τον Πριγκόζιν». Σύμφωνα με ρωσικές πληροφορίες, ο επικεφαλής της Wagner ήταν στη λίστα επιβατών του ιδιωτικού αεροπλάνου. Σύμφωνα με τις αρχές, και οι δέκα επιβαίνοντες είναι νεκροί. Τέλος, η Die Welt: «Η σύνοδος κορυφής Brics αποκαλύπτει ρωγμές στην ομάδα». Η ομάδα κρατών αγωνίζεται να βρει τρόπους διεύρυνσης. Ο Πούτιν συνδέθηκε μέσω βίντεο.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Το αφεντικό της Wagner που πρόδωσε τον Πούτιν ‘σκοτώθηκε’ σε αεροπορικό δυστύχημα». Ο Πριγκόζιν ‘επιβεβαιώθηκε’ ότι πέθανε δυο μήνες μετά την ανταρσία. Ρωσικοί πύραυλοι υπεύθυνοι για την μπάλα φωτιάς. Ο Guardian έχει τίτλο: «Αναφορές για το θάνατο του αρχηγού της Wagner, Πριγκόζιν, μετά την πτώση τζετ κοντά στη Μόσχα». Οι ρωσικές αρχές λένε ότι ο άνθρωπος που οργάνωσε την ανταρσία εναντίον του Πούτιν ήταν ανάμεσα στους 10 ανθρώπους που πέθαναν στο δυστύχημα. Στον Independent διαβάζουμε: «Ο αρχηγός της Wagner που έκανε ανταρσία εναντίον στον Πούτιν ‘σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα’ στη Ρωσία». Τέλος, η Daily Telegraph: «O Πριγκόζιν σκοτώθηκε από την πτώση του αεροπλάνου, λέει η Ρωσία, καθώς οι σύμμαχοι κατηγορούν τον Πούτιν». Στρατιωτικές πηγές ισχυρίζονται ότι το τζετ που μετέφερε τον αρχηγό της Wagner επλήγη από την αεράμυνα της χώρας.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Η βεντέτα του Πούτιν». Έπεσε το αεροπλάνο του Πριγκόζιν, λίγα χιλιόμετρα από τη Μόσχα. Η κρατική τηλεόραση της Ρωσίας ανέφερε ότι ήταν στην πτήση και έχει σκοτωθεί, όπως και ο υπαρχηγός Ούτκιν. Οι μισθοφόροι λένε ότι το αεροπλάνο χτυπήθηκε από τους Ρώσους, ενώ μυστήριο καλύπτει και την πτήση ενός δεύτερου αεροπλάνου. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Η βεντέτα του τσάρου». Επλήγη το αεροπλάνο του Πριγκόζιν από τη ρωσική αεράμυνα. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Χτυπήθηκε το αεροπλάνο της Wagner: ‘Ο Πριγκόζιν είναι νεκρός’». Σκοτώθηκε ο αρχηγός των μισθοφόρων που εξεγέρθηκαν εναντίον του Πούτιν: αναγνωρίστηκε το πτώμα. Ο Μπάιντεν λέει ότι δεν εκπλήσσεται. Τέλος, η Corriere della Sera: «Κατέπεσε το αεροπλάνο του Πριγκόζιν». Ο στρατηγός ήταν στη λίστα των επιβατών, αναφέρει η εφημερίδα. Η κρατική τηλεόραση της Ρωσίας επιβεβαίωσε το θάνατό του, ενώ η παραστρατιωτική οργάνωση υπόσχεται ότι θα «σκοτώσει τους προδότες της πατρίδας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter