Τι ήταν τελικά η ύποπτη σκόνη στους φακέλους – Τα αποτελέσματα από το Χημείο

Τι ήταν τελικά η ύποπτη σκόνη στους φακέλους – Τα αποτελέσματα από το Χημείο

Στους 31 φακέλους που εστάλησαν συνολικά σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας και στη Μόρια δεν εντοπίστηκαν σκόνη ή άλλες ουσίες, εκτός από τις ερεθιστικές που ανιχνεύθηκαν στο αρχικό δείγμα, σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ).

Η ΓΓΠΠ επισημαίνει ακόμη, ότι ολοκληρώθηκαν οι αναλύσεις στο σύνολο των δειγμάτων από το Γενικό Χημείο του Κράτους.

Το πόρισμα αναφέρει ότι «δεν εντοπίστηκε σε κανένα φάκελο σκόνη ή άλλες ουσίες, πέραν των ερεθιστικών ουσιών που ανιχνεύθηκαν στο αρχικό δείγμα».

Υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο δείγμα είχαν ανιχνευθεί ουσίες που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή και βελτίωση συγκολλητικών ουσιών και μελανιών εκτύπωσης. 

Επτά άτομα που είχαν έρθει σε επαφή με το περιεχόμενο του φακέλου και αρχικά ανέφεραν ήπια συμπτωματολογία από το ανώτερο αναπνευστικό είχαν στο νοσοκομείο παρέμειναν σε απομόνωση για προληπτικούς λόγους και αποχώρησαν μετά τα εργαστηριακά αποτελέσματα του Γενικού Χημείου του Κράτους.

Ύποπτους φακέλους έχουν παραλάβει μεταξύ άλλων ιδρύματα της Στερεάς Ελλάδας, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, της Καλαμάτας, των Ιωαννίνων και του Ρεθύμνου, καθώς και το ΚΥΤ στη Μόρια της Λέσβου.

Οι φάκελοι ήταν πανομοιότυποι, φαίνεται πως είχαν σταλεί από την Ινδία και περιελάμβαναν μηνύματα για το Ισλάμ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter