Τι ήθελε ο Άρης Πορτοσάλτε στο γραφείο του Σαμαρά;

Τι ήθελε ο Άρης Πορτοσάλτε στο γραφείο του Σαμαρά;

Συνεργάτες μπαινόβγαιναν στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, ενώ κάτι αντίστοιχο συνέβαινε και με μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ώσπου, στους διαδρόμους της Βουλής, εμφανίσθηκε ο Άρης Πορτοσάλτε, ο οποίος αφού συνομίλησε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, εισήλθε στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά μαζί με τον Μανώλη Μαυρομάτη

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο πρώην πρωθυπουργός παρουσιάζεται ενοχλημένος από τις συναναστροφές και εξυπηρετήσεις του γραμματέα της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη, με καταδικασμένα μέλη κυκλώματος εκβιασμού που ερευνώνται για παράνομη εμπορία χρυσού και διακίνηση μαύρου χρήματος. Κατά τις ίδιες πηγές, η δυσαρέσκειά του Αντώνη Σαμαρά δεν αφορά μόνο τις αποκαλύψεις του Documento για το NΔ – GATE αλλά και πολιτικές επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος μοιάζει ανήμπορος να βρει το απαιτούμενο σημείο ισορροπίας στο εσωκομματικό πεδίο.

Τετ-α-τετ

Έξω από το γραφείο του Αντώνη Σαμαρά συναντήθηκαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον τομεάρχη Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, πριν την άφιξη του τηλεσχολιαστή του ΣΚΑΪ. Η γλώσσα του σώματος του προέδρου της ΝΔ δεν ήταν ιδιαίτερα ήπια προς τον πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ, με τον κ. Μητσοτάκη να κουνάει αρκετές φορές το δάκτυλο απευθυνόμενος στον συνομιλητή του.

Πιθανώς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μην ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τις δηλώσεις του κ. Βορίδη για τις εξυπηρετήσεις του Λευτέρη Αυγενάκη σε ποινικούς, καθώς για άλλη μια φορά η ΝΔ παραθέτει διαφορετικά αφηγήματα για το ίδιο ζήτημα. Συγκεκριμένα, ο γραμματέας της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπαθεί να διαψεύσει τον κοριό της ΕΥΠ και όχι το δημοσίευμα του Dοcumento στέλνοντας εξώδικα, ενώ ο κ. Βορίδης αναγνωρίζει τη νομιμότητα των συνακροάσεων διευκρινίζοντας πως δεν τίθεται ζήτημα τέλεσης αδικήματος.

«Ο Βαξεβάνης κατηγορεί τον Αυγενάκη επειδή κατηγορείται ο συνομιλητής του. Εάν τον έπιαναν να συναλλάσσεται για μαστροπεία το καταλαβαίνω, αλλά μια συζήτηση, μια ιδιωτική συνομιλία για μια εμπορική συμφωνία δεν είναι αδίκημα» είπε στο ραδιόφωνο 24/7 ο τομεάρχης Εσωτερικών, ο οποίος ορθώς δεν εντοπίζει αδίκημα αλλά παρέλειψε να πάρει θέση για την ηθική διάσταση του ζητήματος… 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter