Τι ισχυρίζεται στην απολογία του ο Αρτέμης Σώρρας – Επιμένει ότι έχει τα 600 δις. δολάρια που θα… σώσουν τη χώρα

Τι ισχυρίζεται στην απολογία του ο Αρτέμης Σώρρας – Επιμένει ότι έχει τα 600 δις. δολάρια που θα… σώσουν τη χώρα

Aρνείται τώρα ο Αρτέμης Σώρρας ότι προέτρεπε τους Έλληνες πολίτες να μην πληρώνουν τις οφειλές τους στα δημόσια ταμεία.

Χαρακτηρίζει μάλιστα ως …πολιτική την βαρύτατη ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του για τα «έργα και τις ημέρες του» ως επικεφαλής της «Ελλήνων Συνέλευσις».

Εμφανίζεται αμετανόητος επιμένοντας ότι έχει τα λεφτά που μπορούν να …βγάλουν την χώρα από την οικονομική κρίση και θεωρεί ότι όσα του αποδίδονται είναι προϊόν …σκευωρίας γιατί το «παρόν πολιτικό σύστημα» …τρομοκρατήθηκε από τη δύναμη του!

Τα παραπάνω συνθέτουν την βασική υπερασπιστική γραμμή του έγκλειστου από χθες στις φυλακές Κορυδαλλού, και επί μήνες φυγόδικου, Αρτέμη Σώρρα, όπως προκύπτει από το περιεχόμενο του πολυσέλιδου απολογητικού του υπομνήματος .

Ο κος «Ελλήνων Συνέλευσις» ο οποίος, μετά την απολογία του για την σωρεία των κακουργηματικών πράξεων που αντιμετωπίζει, πήρε την άγουσα για τη φυλακή καθώς κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, επέμεινε στην απολογία του ότι «είχα και έχω στερεά την πεποίθηση για τα χρηματοοικονομικά μου εργαλεία, και είναι κυρίαρχη βούλησή μου να βοηθήσω την Ελλάδα και τους απανταχού Έλληνες».

Ακόμα ο Αρτέμης Σώρρας, που εξακολουθεί να υποστηρίζεται από αρκετούς φανατικούς οπαδούς, οι οποίοι ωρύονταν χθες στα Δικαστήρια μόλις έγινε γνωστή η προφυλάκιση του, αρνήθηκε κατηγορηματικά στην απολογία του τη διάπραξη του αδικήματος της εγκληματικής οργάνωσης που του αποδίδεται μεταξύ πολλών ακόμα αδικημάτων κακουργηματικού χαρακτήρα:

Ανέφερε χαρακτηριστικά :

* «Όταν ο πολιτικός φορέας άρχισε να ενδυναμώνεται στην Λαϊκή βάση και όταν ανοίχθησαν περισσότερα από 200 γραφεία σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, το παρόν πολιτικό σύστημα τρομοκρατήθηκε και θέλησε, μη συλλαμβάνοντας ούτε έναν κουκουλοφόρο, τέτοιοι παρακρατικοί μας επετίθοντο, είτε με καταστροφές και πυρπολήσεις των γραφείων του πολιτικού μας φορέα, είτε με απόπειρες δολοφονίας μου, είτε με εκφοβισμό των μελών μας, είτε αλλά κυρίως με την άσκηση διώξεως εναντίον μου, με αναπόδεικτες και έωλες και αβάσιμες και αναληθείς κατηγορίες να με εξοντώσει, να με φιμώσει και να με αναγκάσει να αρνηθώ τα αυταπόδεικτα οικονομικά μου εργαλεία. Είναι, λοιπόν, κυρίως και σαφέστατα πολιτική η εναντίον μου δίωξη».

* Σε άλλο σημείο της απολογίας του ο Σώρρας ισχυρίζεται: «Είμαι πλήρης, αποκλειστικός, αδιαφιλονίκητος νόμιμος κύριος, νομέας, κάτοχος και κομιστής είκοσι οκτώ (28) κοινών ανωνύμων μετοχών (εκ των 280.000) της ανωνύμου εταιρείας με την επωνυμία «ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ Α.Ε.» συγχωνευθείσης δι’ απορροφήσεως από την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.» ονομαστικής αξίας εκάστης εκατόν είκοσι πέντε (125) χρυσών γαλλικών φράγκων, οι οποίες λόγω της ακυρώσεώς τους έχουν χαρακτήρα αξιογράφου-χρεογράφου-χρεωστικού ομολόγου και η αξία τους έχει εκτιμηθεί σήμερα στο ποσόν των 678.647.978.985 δις ευρώ η κάθε μία.

Στις 28-9-2012 κατέθεσα πρόταση χρηματοδότησης της Ελλάδος για το ποσό των Εξακοσίων Δισεκατομμυρίων (600.000.000.000) Δολαρίων ΗΠΑ, θέτοντας ως αντασφάλεια χρεόγραφα-διεθνείς συναλλαγματικές (International Bills of Exchange- IBOE) του US Treasury.

Για την πρότασή μου αυτή ενημέρωσα όλους τους σχετικούς εθνικούς φορείς καθώς και τους λειτουργούς του ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ (ΤΡΟΪΚΑ) καθώς και την Κυβέρνηση των ΗΠΑ και όλα τα αρμόδια τμήματα.

Την πρότασή μου συνόδευαν όλα τα απαραίτητα συνοδευτικά και υποστηρικτικά έγγραφα με πλήρη σοβαρότητα και διαφάνεια και ειδικότερα προσαρτήθηκε και η πιστοποίηση της κατάθεσης σε κηδεμονευόμενο λογαριασμό υπέρ της Ελληνικής Δημοκρατίας».

Τέλος, ο Αρτέμης Σώρρας αρνείται ότι προέτρεψε οποιονδήποτε να μην πληρώσει τις οφειλές του ενώ απέδωσε την φυγοποινία του στο «βάσιμο φόβο δολοφονίας και εξοντώσεώς μου, αφού και στο παρελθόν αποτέλεσα στόχο δολοφονίας τουλάχιστον δύο φορές, η δε ύπαρξη σε μένα τέτοιων και τόσων περιουσιών με κάνουν να αποτελώ στόχο πολλών αντιθέτων συμφερόντων (πολιτικών και οικονομικών) που θέλουν την φυσική μου εξαφάνιση».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter