Τι καιρό θα κάνει την Τσικνοπέμπτη (Video)

Τι καιρό θα κάνει την Τσικνοπέμπτη (Video)

Κακοκαιρίαεξπρές αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα από το απόγευμα της Δευτέρας έως νωρίς το πρωί της Τρίτης, ανοίγοντας μία εβδομάδα στην οποία σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ο καιρός αναμένεται να είναι άστατος στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, το εν λόγω βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να αφήσει πίσω του μία αστάθεια, επηρεάζοντας και την Τσικνοπέμπτη. Συγκεκριμένα, αναμένεται άστατος καιρός σχεδόν σε όλη τη χώρα, ενώ στα κεντρικά και τα βόρεια αναμένονται καταιγίδες.

Το βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία θα κινηθεί ανατολικά φέρνοντας βροχές, καταιγίδες και αφρικανική σκόνη, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν την Τρίτη, ωστόσο η θερμοκρασία δεν πρόκειται να επηρεαστεί, καθώς θα κινηθεί γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Ποιες περιοχές θα επηρεάσει η κακοκαιρία – εξπρές

Προ των πυλών νέα κακοκαιρία εξπρές η οποία θα πραγματοποιήσει πέρασμα τις επόμενες 24 ώρες από τη χώρα μας, προερχόμενη από τα δυτικά. Σύμφωνα με την ΕΜΥ από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και το βράδυ στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.

Συγκεκριμένα, λίγες νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες και από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν από το απόγευμα στα δυτικά τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα πιθανώς πρόσκαιρα να είναι ισχυρά στα δυτικά και το βράδυ στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Τη νύχτα στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Τις βραδινές ώρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 17 βαθμούς, και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική τα φαινόμενα θα σημειωθούν τα μεσάνυχτα μέχρι νωρίς το πρωί της Τρίτης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10-18 βαθμούς και οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς, το βράδυ νότιοι μέχρι 5 μποφόρ.

Διαβάστε επίσης:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter