Τι (κάνει πως) δεν καταλαβαίνει το ΚΙΝΑΛ!

Τι (κάνει πως) δεν καταλαβαίνει το ΚΙΝΑΛ!

Με ένα ενημερωτικό σημείωμα, το Κίνημα Αλλαγής επιχειρεί, για μία ακόμη φορά, να κάνει το άσπρο-μαύρο για το σκάνδαλο Novartis, επ’ αφορμή των εξελίξεων που αφορούν στο κορυφαίο στέλεχος των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, για τον οποίο, ως γνωστόν, οι αρμόδιες δικαστικές αρχές ζητούν από τη Βουλή την άρση της ασυλίας του, προκειμένου να κληθεί να καταθέσει ως ύποπτος για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας.

Με τον επιθετικό και δήθεν «πιασάρικο» τίτλο «Είναι και ψεύτες και προβοκάτορες», αφού επιτίθενται στην κυβέρνηση επειδή κατά τη γνώμη του ΚΙΝΑΛ – και της ΝΔ, φυσικά – στήνει σκευωρία για να πλήξει τον «ουσιαστικό της αντίπαλο» (σ.σ. που είναι το ΚΙΝΑΛ, λέει!), συμπεριλαμβάνουν και την εφημερίδα Documento, που είχε εξ αρχής πρωταγωνιστικό – πάντα στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής έρευνας – ρόλο στην αποκάλυψη του σκανδάλου.

Έτσι, με τον υπότιτλο «ΤΑ DOCUMENTA» – σαφής αναφορά στην εφημερίδα – το ΚΙΝΑΛ κρίνει πως μια απλή αναφορά των γεγονότων «αποδεικνύει το στήσιμο». Και ακολουθεί η παράθεση των «γεγονότων»:

«Την Πέμπτη 4 Απριλίου εμφανίζεται εσπευσμένα μάρτυρας που ΔΕΝ προσθέτει κανένα περαιτέρω αποδεικτικό στοιχείο, απλά επαναλαμβάνει τα γνωστά ‘’μου είπαν’’, ‘’λεγόταν’’ και άλλα ‘’σου-ξου-μου’’ (σ.σ. sic) φληναφήματα.

-Την επόμενη μέρα Παρασκευή 5 Απριλίου (ημέρα που τα κυριακάτικα φύλλα κλείνουν ύλη) η εφημερίδα DOCUMENTO με διαφήμιση της προαναγγέλλει αποκάλυψη στο φύλλο της Κυριακής 7 Απριλίου νέας σημαντικής μαρτυρίας στην υπόθεση NOVARTIS με τίτλο «Νέος μάρτυρας για Λοβέρδο…» και μας πληροφορεί για την διαβίβαση του φακέλου στη Βουλή.

-Την ακριβώς επόμενη μέρα Δευτέρα 8 Απριλίου οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς με έγγραφο υποβάλλουν αίτημα στην Εισαγγελέα Διαφθοράς να διαβιβασθεί ο φάκελος στη Βουλή.

-Την ίδια ακριβώς μέρα Δευτέρα 8 Απριλίου η Εισαγγελέας Διαφθοράς «μελετά», αντιγράφει αυτολεξεί το πόρισμα και το διαβιβάζει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τα περαιτέρω.

-Κατά ευτυχή σύμπτωση με τους ίδιους – συνήθεις άλλωστε- ιλιγγιώδους ταχύτητας ρυθμούς η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου την ίδια ακριβώς μέρα Δευτέρα 8 Απριλίου διαβιβάζει το σχετικό φάκελο στη Βουλή.

Ποιος και τι ακριβώς δεν καταλαβαίνει;» – καταλήγει το ΚΙΝΑΛ.

ΤΙ (ΚΑΝΕΙ ΠΩΣ) ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΚΙΝΑΛ

Στην παράθεση των κατά το ΚΙΝΑΛ «γεγονότων», αναφέρεται η προαναγγελία της εφημερίδας Documento, με την επισήμανση, μάλιστα, ότι γίνεται μόλις την επόμενη μέρα από την κατάθεση του μάρτυρα για τον Λοβέρδο, δηλαδή την Παρασκευή 5 Απριλίου, ημέρα που τα κυριακάτικα φύλλα κλείνουν ύλη. Η προαναγγελία για το φύλλο της Κυριακής 7 Απριλίου αφορά σε νέα σημαντική μαρτυρία στην υπόθεση NOVARTIS, με τίτλο «Νέος μάρτυρας για Λοβέρδο…» και «μας πληροφορεί», αναφέρει το ΚΙΝΑΛ, για την διαβίβαση του φακέλου στη Βουλή».

Υποθέτουμε ότι εκτός της προαναγγελίας και της διαφήμισης του φύλλου της 7ης Απριλίου, κάποιοι στο ΚΙΝΑΛ θα διάβασαν και ολόκληρο το δημοσίευμα όταν κυκλοφόρησε η εφημερίδα Documento. Και η λογική ερώτηση προς το ΚΙΝΑΛ, πλέον, είναι η εξής:

Από πού το «πιάσατε» το δημοσίευμα, σύντροφοι; Από το τέλος; Από τη μέση; Ή από την αρχή; Γιατί αν το διαβάσατε από την αρχή, την οποία παραθέτουμε – ως γεγονός κι εμείς, δημοσιευμένο – τότε θα είχατε καταλάβει ότι ο μάρτυρας μόνο «νέος» δεν ήταν και μόνον εσπευσμένα δεν εκλήθη, ειδικά για να «κάψει» τον Λοβέρδο!

Ιδού πώς αρχίζει το δημοσίευμα:

«Ένας αθόρυβος και πολύ σημαντικός μάρτυρας φαίνεται ότι καθορίζει τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, οδηγείται στο τελικό στάδιο των διώξεων και μάλιστα σε πολιτικά πρόσωπα. Ο συγκεκριμένος μάρτυρας έχει δώσει τουλάχιστον οκτώ καταθέσεις από τον Οκτώβριο του 2018 έως σήμερα με πλήρη μυστικότητα».

Με τη σειρά μας, λοιπόν, απευθύνουμε στο ΚΙΝΑΛ το ίδιο ερώτημα: «Ποιος και τι ακριβώς δεν καταλαβαίνει;»! Ή μήπως κάνει πως δεν καταλαβαίνει;

Παρεμπιπτόντως, οι επόμενες δύο γραμμές στο δημοσίευμα ήταν οι εξής: «Παράλληλα, επιβεβαιώνει (σ.σ. ο μάρτυρας) πράγματα που έχουν κατατεθεί στην εισαγγελική έρευνα, με ένα εντυπωσιακό αρχείο 25.000 ηλεκτρονικών εγγράφων».

Προφανώς, ένα αρχείο 25.000 ηλεκτρονικών εγγράφων, για το ΚΙΝΑΛ, σημαίνει ότι ο μάρτυρας «δεν προσθέτει κανένα περαιτέρω αποδεικτικό στοιχείο, απλά επαναλαμβάνει τα γνωστά ‘’μου είπαν’’, ‘’λεγόταν’’ και άλλα ‘’σου-ξου-μου’’ (σ.σ. sic) φληναφήματα».

Υ.Γ. Πάντως, υπάρχει και κάτι για το οποίο μπορεί το ΚΙΝΑΛ να «κατηγορήσει» το Documento: ότι δεν γνώριζε για τις προηγούμενες – μυστικές, εξάλλου – τουλάχιστον οκτώ καταθέσεις, από τον Οκτώβριο του 2018 έως σήμερα, του συγκεκριμένου μάρτυρα! Τι να κάνουμε, λέτε; Να «μαλώσουμε» τους δικαστές, όπως ο Ανδρέας, ο Άδωνις, ο Κυριάκος και τα άλλα παιδιά; Μπα!  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter