Τι κάνεις Μαρία; Μνημόνια σπέρνω!

Τι κάνεις Μαρία; Μνημόνια σπέρνω!

Αν κάτι πρέπει να αναγνωρίσουμε στην εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατία και ευρωβουλευτίνας είναι πως έχει μια σχετική φαντασία, αν και μη επιστημονικής φύσης.

Αφού λοιπόν ο πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε τις φωνές (λέμε τώρα) στους Ευρωπαίους (με στόχο την ψήφο των Ελλήνων ψηφοφόρων) διαρρηγνύοντας τα μνημονιακά του ιμάτια και στη συνέχεια «τα μάζεψε» γιατί οι ίδιοι τόνοι δεν περνούσαν στους Ευρωπαίους που τον κράξανε στην κυριολεξία, τώρα κλήθηκε η σεναριογράφος (πείτε την και νονά) να κάνει τα βαφτίσια.

«Τα ίδια λέει στο εσωτερικό και στο εξωτερικό ο πρόεδρος», είπε η κυρία Σπυράκη, και αντί του «απεταξάμην» προσέτρεξε σε δεύτερη ερμηνεία.

«Περιγράφει ως τέταρτο μνημόνιο αυτό που οι δανειστές περιγράφουν σε άψογα Αγγλικά ως Enhanced Surveillance, κοινώς ενισχυμένη εποπτεία», είπε καταρρίπτοντας κάθε λογική, αφού άλλο είναι μνημόνιο (το ξέρουν καλά στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ) και άλλο εποπτεία στην οποία βρέθηκαν όλες οι χώρες μετά το τέλος των μνημονίων.

Η αλήθεια βέβαια είναι πως η ΝΔ και ο πρόεδρος ένα πρόβλημα με τα αγγλικά, το έχουν!

Και επειδή η κυρία Σπυράκη έπρεπε να δικαιολογήσει την πραγματικότητα πρόσθεσε και το κερασάκι στην τούρτα:

«Και ξέρετε, είναι ένα μνημόνιο χωρίς λεφτά. Γιατί μπορεί τα δανεικά να τελειώνουν στις 20 Αυγούστου, οι υποχρεώσεις, όμως, της χώρας είναι πολύ μεγάλες και η λύση πρέπει να δοθεί μέσα από εκλογές», είπε η Μαρία Σπυράκη συνδυάζοντας δύο σε ένα σαν τα σαμπουάν και τα κοντίσιονερ.

Ξέχασε όμως να μας πει, πως αυτή που ήθελε το τέταρτο μνημόνιο ήταν η ΝΔ. Εκείνη ήθελε την υπερενισχυμένη εποπτεία που πρότεινε και ο «εκλεκτός» τους αρχιτραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας…

Εμ, ποιος μίλαγε για προληπτική γραμμή στήριξης που αυτό θα ήταν ένα όμορφο τέταρτο μνημόνιο;

Αλλά, «Γερούν γερά» δεν έχει πλέον.

Μας τέλειωσε!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter