Τι κατέθεσε ο Δήμαρχος Κορίνθου στη δίκη της Χρυσής Αυγής: «Ο Μπούκουρας ήθελε να… παλέψουμε»

Τι κατέθεσε ο Δήμαρχος Κορίνθου στη δίκη της Χρυσής Αυγής: «Ο Μπούκουρας ήθελε να… παλέψουμε»

Για τα «έργα και τις ημέρες» των χρυσαυγιτών στην περιοχή του, κατέθεσε σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο Αλέξανδρος Πνευματικός, νυν Δήμαρχος Κορίνθου.

Για πρώτη φορά μετά από μήνες στο εδώλιο του δικαστηρίου κάθισε σήμερα και ένας από τους κατηγορούμενους, ο πρώην βουλευτής πλέον της Χ.Α., Ευστάθιος Μπούκουρας.

Στην κατάθεση του ο Δήμαρχος Κορίνθου αναφέρθηκε στα επεισόδια που είχαν σημειωθεί στην τελετή που έγινε τον Ιούνιο του 2012 για την επέτειο της μάχης των Δερβενακίων.

Όπως είπε, τόσο ο ίδιος όσο και ο επίσης παρών βουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Ταγαράς, έγιναν αποδέκτες έντονων επικρίσεων από μέλη της Χρυσής Αυγής.

Ο Αλ. Πνευματικός αναφέρθηκε αναλυτικά και στις κινήσεις του κατηγορούμενου, τότε βουλευτή, Ευστ. Μπούκουρα, υποστηρίζοντας πως ήταν παρόντες ακόμη δύο βουλευτές, τους οποίους -όπως είπε- δεν γνώριζε (σ.σ. πρόκειται για τους Μπαρμπαρούση και Κουκούτση) και δεν προχώρησαν σε κάποια παραβατική συμπεριφορά.

«Στην τελετή -εξιστόρησε ο μάρτυρας- υπήρχαν η Φιλαρμονική Κορίνθου, άγημα του στρατού και άγημα της Χρυσής Αυγής που κρατούσαν κονταστήλια. Λίγο νωρίτερα είχε προηγηθεί φραστική επίθεση προς τον βουλευτή Ταγαρά. Όλοι τους είχαν ομοιόμορφη ενδυμασία, ήταν στρατιωτικά παρατεταγμένοι και απέδωσαν τιμές σε μία εικόνα που πέρασε φωνάζοντας τα συνήθη συνθήματα.

Όταν ανέβηκε στο βήμα ο κ. Ταγαράς, τα μέλη της Χρυσής Αυγής άρχισαν να φωνάζουν «Αλήτες, προδότες, πολιτικοί» και εγώ αντέδρασα. Μίλησα για φοβισμένα ανθρωπάκια με έναν δειλό βουλευτή, αναφερόμενος στον κ. Μπούκουρα».

«Είναι δειλία, τόνισε ο Δήμαρχος, να απειλείς έναν άνθρωπο ενώ είσαι τριγυρισμένος με φίλα προσκείμενους παρευρισκόμενους. Ο βουλευτής ήταν τρομοκρατημένος. Δεν αντέδρασε ακόμα και όταν ακούγονταν συνθήματα σε βάρος του, αλλά γύρισε πίσω και κάθισε στη θέση του. Η στάση αυτή ήταν απαράδεκτη, μόνο την ενότητα του έθνους δεν προέβαλαν».

Πρόεδρος: Όταν άκουσε το «δειλός» ο βουλευτής, έκανε κάποια χειρονομία;

Μάρτυρας: Υπάρχει και στο βίντεο, έκανε χειρονομία ότι θα με σφάξει.

Συνεχίζοντας ο μάρτυρας είπε ότι το ίδιο καλοκαίρι ακολούθησε ακόμα μία συνάντηση με τον Ευστ. Μπούκουρα, κατά τη διάρκεια πυρόσβεσης πυρκαγιάς. Επεσήμανε πως κάποια στιγμή βρέθηκε μακριά από τον αρχηγό της Πυροσβεστικής και άλλων στελεχών και τότε ο κατηγορούμενος τον πλησίασε και αρχικά του ζήτησε το λόγο που τον είχε αποκαλέσει δειλό, ενώ στη συνέχεια του ζήτησε να…. παλέψουν:

«Καθώς έστριψα να απομακρυνθώ με μία στρατιωτικού τύπου λαβή αφού με έπιασε από τη ζώνη του παντελονιού με πέταξε κάτω. Βρέθηκα στο χώμα και γύρω μου 30 φουσκωτοί -μέλη της ΧΑ. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Πλησίασαν κάτοικοι της περιοχής που είχαν έρθει για τη φωτιά και με βοήθησαν. Ήθελε να παλέψουμε αντρίκια. Ακατανόητα πράγματα».

Αναπλ. Εισαγγελέας: Είχε ηγετική παρουσία;

Μάρτυρας: Είχε κυρίαρχο ρόλο.

Αναπλ. Εισαγγελέας: Έχετε μιλήσει στο παρελθόν για στρατιωτική δομή. Τί εννοείτε;

Μάρτυρας: Εννοώ ομοιομορφία, ίδιες μπότες, ίδια παντελόνια, με μπλούζες με σήμα της Χρυσής Αυγής, ενώ υπάρχει παράταξη και υπακοή. Υπάρχει μία δομή ανάμεσά τους. Σε εκείνη την εκδήλωση στα Δερβενάκια είδα μετά σε φωτογραφίες ότι συμμετείχε και ο Γ. Ρουπακιάς.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, πάντως, σήμερα ο Ευστ. Μπούκουρας, «προσπαθεί να επιβιώσει, έχει οικονομικά προβλήματα και ένα διαφορετικό προς τα έξω προφίλ σε σχέση με το παρελθόν».

Η δίκη συνεχίζεται αύριο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter