Τι κρύβει η σιωπή Καραμανλή για Σαμαρά;

Τι κρύβει η σιωπή Καραμανλή για Σαμαρά;

Δεν φαίνεται να συγκινείται ιδιαίτερα ο Κώστας Καραμανλής για τις δικαστικές φουρτούνες (βλ. Novartis-gate) του Αντώνη Σαμαρά, κυρίως, και δευτερευόντως του τηλεπωλητή αντιπροέδρου Άδωνη Γεωργιάδη.

Ο πρώην πρωθυπουργός έχει αποφασίσει, παρά τις «εισηγήσεις» κάποιων ομοϊδεατών του, να μην τοποθετηθεί δημόσια για τη σκανδαλώδη υπόθεση. Λογικό και αναμενόμενο, λένε όσοι τον γνωρίζουν.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να μιλήσει ο Καραμανλής για δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη» εξηγούν βουλευτές της ΝΔ που γνωρίζουν πώς σκέφτεται ο πρώην πρωθυπουργός. Ωστόσο κάποιοι παρατηρητικοί σημειώνουν ότι δεν έπραξε το ίδιο με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Τον περασμένο Φεβρουάριο με το που έγινε γνωστό ότι εμπλέκεται το όνομα και του πρώην υπουργού Υγείας Δ. Αβραμόπουλου, από το περιβάλλον του Κ. Καραμανλή υπήρξε επίσημη διαρροή:

«Σε σχέση με τα μεγάλης σημασίας θέματα του μοριακού ελέγχου του αίματος και της αντιμετώπισης της πανδημίας της γρίπης, οι επισημάνσεις του κ. Αβραμόπουλου ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματικότητα».

Η συγκεκριμένη διαρροή μεταφράστηκε τότε από πολλούς μέσα στη ΝΔ ως «κάλυψη» στον Αβραμόπουλο και «άδειασμα» σε Σαμαρά και Άδωνη. Να σημειωθεί, τέλος, ότι σύμφωνα με συνομιλητές του Καραμανλή, ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να θεωρεί ότι κάποιοι από τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο της Novartis είναι «τοξικοί», χωρίς όμως να αναφέρεται σε ονόματα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter