Τι κρύβει ο διορισμός του «σαμαρικού» διοικητή της ΕΥΠ από Χρυσοχοΐδη

Τι κρύβει ο διορισμός του «σαμαρικού» διοικητή της ΕΥΠ από Χρυσοχοΐδη

Τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ, επί των ημερών της «γαλάζιας» διακυβέρνησης Σαμαρά, επέλεξε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για τη θέση του προέδρου του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ).

Πρόκειται για τον Θεόδωρο Δραβίλλα ο οποίος μάλιστα είχε αποτελέσει προσωπική επιλογή του Αντώνη Σαμαρά για τη θέση του επικεφαλής της ΕΥΠ. Ειδικότερα ο Δραβίλλας είχε διατελέσει επικεφαλής της ΕΥΠ την περίοδο από τις 19 Ιουλίου 2012 ως τις 30 Ιανουαρίου 2015. Επίσης είχε διατελέσει επίσης αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας και ήταν αυτός που διαδέχθηκε τον Χρήστο Ζαχόπουλο στο υπουργείο Πολιτισμού.

Εκτός από τον κ. Δραβίλλα προσωπική επιλογή του τότε πρωθυπουργού ήταν και οι δύο υποδιοικητές της ΕΥΠ που είχαν οριστεί κάτι το οποίο είχε προκαλέσει δυσαρέσκειες στα άλλα κόμμα της τότε συγκυβέρνησης, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ.

Η αλήθεια είναι ότι η τοποθέτηση Δραβίλλα στο ΚΕΜΕΑ είναι σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές από το χώρο της Δημόσιας Τάξης μία έμμεση υποβάθμιση. Με θητεία στην ΕΥΠ ο Δραβίλλας θα μπορούσε να αξιοποιηθεί σε κάποιο άλλο πόστο στην τωρινή κυβέρνηση. Όχι όμως για την κυβέρνηση Μητσοτάκη που προτίμησε να τοποθετήσει στην ΕΥΠ ένα πρόσωπο δίχως αναγνωρισμένο πτυχίο από το ΔΟΑΤΑΠΑ, για τον οποίο χρειάστηκε μάλιστα να ψηφιστεί στη Βουλή φωτογραφική τροπολογία για την τοποθέτηση του, όπως ο Παναγιώτης Κοντολέων.

Είναι ένα ακόμη πρόσωπο του περιβάλλοντος Σαμαρά που η τωρινή κυβέρνηση αρνείται να αξιοποιήσει παρά μόνο για τα μάτια του κόσμου και ίσα ίσα για να μην ανέβει και άλλο το θερμόμετρο στη σχέση με το «σαμαρικό» στρατόπεδο. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter