Τι κρύβει ο Γιάννης από τον Κυριάκο;

Τι κρύβει ο Γιάννης από τον Κυριάκο;

Την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους «άριστους» υπουργούς του συμβαίνει ένα απολύτως παράδοξο φαινόμενο.

Όλες τις σοβαρές για την Ελλάδα ειδήσεις τις μαθαίνουμε από το εξωτερικό, καθώς στον καλοπληρωμένο από την κυβέρνηση Μητσοτάκη Τύπο ή δεν εμφανίζονται καθόλου ή βρίσκονται εξαφανισμένες στις εσωτερικές σελίδες.

Έτσι, λοιπόν, μετά το σχετικό με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις άρθρο του Μητσοτάκη που δημοσιεύτηκε σε αμερικανική εφημερίδα, έρχεται τώρα ο γνωστός και μη εξαιρετέος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας να μας γνωστοποιήσει μέσω της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας «Handelsblatt» ότι το δεύτερο κύμα του κορονοϊού που πλήττει με σφοδρότητα την Ελλάδα θα οδηγήσει σε βαθύτερη ύφεση και μεγαλύτερη καθυστέρηση της ανάκαμψης της οικονομίας.

Επίσης ενημέρωσε τους Γερμανούς αναγνώστες, καθώς μάλλον αυτοί τον ενδιαφέρουν περισσότερο απ’ ό,τι οι Ελληνες πολίτες, ότι οι κλάδοι που επλήγησαν περισσότερο θα συρρικνωθούν σε μεγαλύτερο βαθμό στο μέλλον. Μάλιστα ο διοικητής υποστηρίζει ότι πρέπει να χρησιμοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για να αποτραπεί η βαθύτερη ύφεση. Εκεί όμως που εκπλήσσει είναι όταν υποστηρίζει ότι τα χρήματα του Ταμείου Ανάπτυξης πρέπει να διοχετευτούν πρωτίστως σε παραγωγικές επενδύσεις: υποδομές, παιδεία, υγεία, κατάρτιση του εργατικού δυναμικού, νέες τεχνολογίες και προστασία του περιβάλλοντος. Το ερώτημα πλέον που αναδύεται είναι αν τα έχει πει στον Κυρ. Μητσοτάκη και στους «σοφούς» της πλατείας Συντάγματος. Γιατί το πρόγραμμα Πισσαρίδη που πλασάρουν ως την απόλυτη λύση για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας βρίσκεται στην αντίθετη κατεύθυνση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter