Τι κρύβεται πίσω από το κυβερνητικό «στοπ» στη φημολογία για άμεσο ανασχηματισμό

Τι κρύβεται πίσω από το κυβερνητικό «στοπ» στη φημολογία για άμεσο ανασχηματισμό

Με τη φράση «δεν χαλάμε τις διακοπές του κόσμου», ανώτατη κυβερνητική πηγή, από την Ιθάκη απομάκρυνε το ενδεχόμενο του ανασχηματισμού τα επόμενα εικοσιτετράωρα όπως είχε γραφτεί κατά κόρον τις προηγούμενες ώρες.

Όπως έχει γράψει πολλάκις το Documento ο ανασχηματισμός της Κυβέρνησης είναι δεδομένος και θα λάβει χώρα πριν την ομιλία του πρωθυπουργού σε περίπου δύο εβδομάδες από σήμερα στις 8 Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ. Κι αυτό διότι πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα, είναι στο νέο κυβερνητικό σχήμα να πιστωθούν και τα μέτρα που θα εξαγγείλει ο ίδιος στο Βελλίδειο πολιτιστικό κέντρο.

Σε κάθε περίπτωση τόσο το εύρος όσο και η ημερομηνία του ανασχηματισμού είναι απόφαση του πρωθυπουργού ο οποίος είναι και ο μόνος που γνωρίζει πότε θα ολοκληρώσει τον κύκλο των επαφών που απαιτούνται.

Η ίδια πηγή, πάντως, αναφερόμενη στην επόμενη ημέρα της εξόδου από τα μνημόνια ανέφερε ότι τα επιτόκια είναι χαμηλά, οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας κινούνται ακόμα και σε χαμηλότερα επίπεδα από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες του Νότου, ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άμεση ανάγκη για έξοδο στις αγορές. Τέλος, εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα υπάρξει ταξίδι του πρωθυπουργού στη Μόσχα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter