Τι κρύβει η «μάχη» ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Τι κρύβει η «μάχη» ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Πριν από μερικούς μήνες θα ήταν έκπληξη πρώτου μεγέθους ο Ευάγγελος Βενιζέλος να συμπορεύεται με μια κορυφαία επιλογή του Αλέξη Τσίπρα, όπως η στήριξη του προέδρου της ΑΔΑΕ και η αναγκαιότητα να χυθεί άπλετο φως στις αιτίες παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ και την ίδια ώρα ο τελευταίος να διεξάγει σχεδόν μονομέτωπο κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του.

Σήμερα αυτό είναι μια πραγματικότητα. Το Documento έχει γράψει από την προηγούμενη Κυριακή ότι η απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να στρίψει το καράβι προς τη ΝΔ ήταν εν γνώση της Κουμουνδούρου εξ ου και πρώτη αναφορά της νέας εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΖΑ Πόπης Τσαπανίδου στην παρακολούθηση Ανδρουλάκη που άναψε φωτιές.

Ποιοι όμως ήταν οι πραγματικοί λόγοι που ανάγκασαν τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ να κατεβάσει τη σημαία του διμέτωπου; Πρώτον η εκτίμηση ότι το θέμα των παρακολουθήσεων έφτασε στην κορύφωσή του και θα φθίνει όσο πλησιάζει η ημερομηνία των εκλογών. Δεύτερον, η πίεση από τη φιλομητσοτακική ακροκεντρώα συνιστώσα εντός του ΚΙΝΑΛ που έστειλε, διά του Α. Λοβέρδου, το σχετικό μήνυμα. Ας μην ξεχνά ουδείς ότι αριθμεί περί το 40% των σημερινών στελεχών του.

Μόνο τυχαία δεν είναι η σημερινή αναφορά του κ. Ανδρουλάκη στη συνεργασία Τσίπρα-Καμένου και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ του 2015 η οποία  μοιραία παραπέμπει στο αντίπαλο δέος τη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Δια της πλαγίας, δηλαδή, οδού ο Ν. Ανδρουλάκης θύμισε τη συγκυβέρνηση του ΚΙΝΑΛ με τη ΝΔ! Μόνο τυχαία δεν ήταν και η ανάσυρση από τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου και του κινήματος της πλατείας τα πρώτα χρόνια της χρεοκοπίας της χώρας. Εποχές που τα μπλοκ ήταν σχεδόν τσιμενταρισμένα. Από τη μία πλευρά η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ως υπαίτιοι της χρεοκοπίας και θιασώτες των μνημονίων και από την άλλη ο αντιμνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ.

Με στρωμένο το προεκλογικό έδαφος η ιδανική συνθήκη για τον Ν. Ανδρουλάκη θα ήταν μια πρωτιά της ΝΔ την πρώτη Κυριακή και μια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΚΙΝΑΛ τη δεύτερη με άλλον πρωθυπουργό (όχι τον Κυριάκο Μητσοτάκη) προκειμένου να διώξει από πάνω του και την κατηγορία ότι συνεργάζεται με τον ωτακουστή του. Το συγκεκριμένου όμως σενάριο είναι σχεδόν επιστημονικής φαντασίας και αυτό είναι και το αδύναμο σημείο του κ. Ανδρουλάκη. Ο τελευταίος κινδυνεύει (αν η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ είναι μικρή) τη δεύτερη Κυριακή να συνθλιβεί στην κάλπη του δικομματισμού. Και αν ο ΣΥΡΙΖΑ κατακτήσει την πρωτιά θα είναι αδύνατον για τον ίδιο να οδηγήσει τη χώρα σε τρίτη εκλογική αναμέτρηση!

Επί του παρόντος ο ΣΥΡΙΖΑ στέλνει το μήνυμά του ανεβάζοντας τους τόνους έναντι του κ. Ανδρουλάκη και επικεντρώνει στην πρώτη κάλπη όπου θα δώσει τη μάχη των μαχών. Αφενός να κερδίσει τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη αφετέρου να αναγκάσει τους ακροκεντρώους του ΚΙΝΑΛ να πιουν το πικρό ποτήρι της προοδευτικής συνεργασίας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter