Τι λέει το Μαξίμου για τον Κώστα Ζουράρι

Τι λέει το Μαξίμου για τον Κώστα Ζουράρι

Μετά τη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης και πιθανότατα αύριο Τρίτη θα λάβει την όποια απόφασή του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, για το θέμα που προέκυψε με τις δηλώσεις και την παραίτηση του υφυπουργού Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Ζουράρι.

Σύμφωνα μάλιστα με ασφαλείς πληροφορίες του documentonews.gr σε ενδεχόμενη αποδοχή της παραίτησης του κ. Ζουράρι, ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να προχωρήσει σε ευρύτερο ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος ή σε κάποιες περιορισμένες διορθωτικές κινήσεις.

Ο λόγος είναι γιατί στην παρούσα φάση προέχει η ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης ενώ τα μέλη της κυβέρνησης έχουν λάβει σαφείς εντολές να ολοκληρώσουν μια σειρά από ν/σ – διαρθρωτικές αλλαγές που δεν σχετίζονται με τις αξιολογήσεις και δίνουν αφενός το στίγμα της Αριστεράς αφετέρου τη πρόθεση να προχωρήσουν οι αναγκαίες εκείνες αλλαγές τόσο σε επίπεδο κοινωνίας όσο και στον ευρύτερο κρατικό μηχανισμό ώστε η χώρα να εκμεταλλευθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις δυνατότητές της εξερχόμενη στη μεταμνημονιακή εποχή.

«Αν και ο πρωθυπουργός έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο», λέει στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα, «οτιδήποτε άλλο αυτήν τη στιγμή θα ήταν έκπληξη».  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter