Τι λέει το ΣΕΠΕ για το πρόστιμο στην Τράπεζα Πειραιώς: Ο νόμος «ακουμπάει» και τα μεγάλα μαγαζιά!

Στόχος του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας είναι η πάταξη της μαύρης εργασίας και η προστασία των εργαζόμενων, δήλωσε ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ, Νάσος Ηλιόπουλος σχολιάζοντας το πρόστιμο των 1,6 εκατ. ευρώ που επιβλήθηκε στην Τράπεζα Πειραιώς.

Ειδικότερα, ο κ. Ηλιόπουλος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο» και μεταξύ άλλων είπε για το πρόστιμο στην Τράπεζα Πειραιώς: «Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε πως στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι μόνο το μέγεθος του προστίμου, αλλά και η κατάρριψη της αντίληψης ότι παραβάτες είναι συνήθως οι μικροεπιχειρηματίες, και ότι τα "μεγάλα μαγαζιά" δεν τα ακουμπάει ο νόμος».

Παράλληλα ο κ. Ηλιόπουλος είπε πως βρίσκεται σε εξέλιξη έναν καινοτόμο πρόγραμμα της Επιθεώρησης Εργασίας, όπου δεν περιορίζεται μονάχα στους ελέγχους της αδήλωτης εργασίας, αλλά και της υποδηλωμένης εργασίας, καθώς και των δεδουλευμένων. «Δεν κυνηγάμε τους εργοδότες για την αύξηση των δημόσιων εσόδων, αλλά προστατεύουμε τους εργαζόμενους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ηλιόπουλος.

Ενώ σημείωσε πως στον τηλεφωνικό αριθμό 15512 οι εργαζόμενοι μπορούν να καταγγέλλουν παραβιάσεις και εργοδοτικές αυθαιρεσίες.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.