Τι λένε οι Έλληνες ξενοδόχοι για την κατάρρευση της Thomas Cook: «Δεν πέσαμε από τα σύννεφα, ήταν γνωστά τα προβλήματα»

Τι λένε οι Έλληνες ξενοδόχοι για την κατάρρευση της Thomas Cook: «Δεν πέσαμε από τα σύννεφα, ήταν γνωστά τα προβλήματα»

Η κατάρρευση της Thomas Cook έχει προκαλέσει τεράστια αγωνία παγκοσμίως σε προμηθευτές, ξενοδόχους, ταξιδιωτικούς πράκτορες και ασφαλιστικές εταιρείες

Συγκεκριμένα στην Ελλάδα, αυτή τη στιγμή, βρίσκονται 50.000 τουρίστες – πελάτες του βρετανικού ταξιδιωτικού γραφείου εκ των οποίων οι 20.000 στην Κρήτη. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 80% των ξενοδοχείων της Κρήτης συνεργάζονται με την εταιρεία. 

Ωστόσο, η κατάρρευση της Thomas Cook δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στον τουριστικό τομέα.

«Την κατάρρευση της Thomas Cook την περίμενε εδώ και χρόνια ο τουριστικός κόσμος είναι απορίας άξιο πως έφτασε μέχρι εδώ» λένε στο documentonews τουριστικοί πράκτορες και ξενοδόχοι.

Διαβάστε επίσης: Άμεση ενημέρωση για την Thomas Cook ζητά ο ΣΕΤΕ – Τι λέει ο Υπουργός Τουρισμού

«Ο διεθνής όμιλος είχε φτάσει πάλι στην πτώχευση το 2012. Τότε με πολίτικες παρεμβάσεις και με έμμεσες κρατικές χρηματοδοτήσεις  έφτασε  μέχρι σήμερα. Αυτό που έγινε ήταν το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου» λέει στο documentonews o κ. Μιχάλης Βαμιεδάκης τουριστικός επιχειρηματίας και Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης.

«Δεν πέφτει κάνεις από τα σύννεφα γιατί ήταν γνωστά τα προβλήματα της Thomas Cook, αυτοί που επέλεγαν να συνεργάζονται με την εταιρεία δεν είχαν άγνοια κινδύνου ήταν προετοιμασμένοι  ότι κάποια στιγμή αυτό μπορεί να συνέβαινε» επισημαίνει.

Διαβάστε επίσης: Η τελευταία πτήση της Thomas Cook και ο αποχαιρετισμός του πληρώματος (Video)

«Πάντως η ζημία για τα ξενοδοχεία που συνεργάζονται με την Thomas Cook θα είναι τεράστια καθώς δεν χουν πληρωθεί για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο ενώ θα  σταματήσει για αυτά απότομα η σεζόν η οποία υπό κανονικές συνθήκες διαρκεί μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Για ένα μίση μήνα στα ξενοδοχεία αυτά θα λείψει η πελατεία» λέει ο κ Βαμιεδάκης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου κ. Νίκος Χαλκιαδάκης αναφέρει στο documentonews: «Πολύ δυσάρεστη είναι η κατάσταση και με τα  ξενοδοχεία «Sunwing» τα οποία είναι  στη  ιδιοκτησία της Thomas Cook. Πρόκειται για δυο ξενοδοχειακές μονάδες η μια στην Ρόδο και η άλλη στην Κρήτη οι οποίες πιστεύω ότι  θα πουληθούν». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter