Τι να προσέχετε όταν αγοράζετε αυγά και πώς να φτιάξετε οικολογικές βαφές (Photo)

Τι να προσέχετε όταν αγοράζετε αυγά και πώς να φτιάξετε οικολογικές βαφές (Photo)

Χρήσιμες συμβουλές για το πώς να επιλέγουμε αυγά αλλά και πώς να φτιάξουμε οικολογικές βαφές, μας δίνει η Greenpeace με αφορμή το Πάσχα. Όσον αφορά στην αγορά αυγών η διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση προτείνει:

-Αν τηρείς τις παραδόσεις και βάφεις αυγά, φέτος προτίμησε αυγά βιολογικής εκτροφής ή ελευθέρας βοσκής. Μπορείς να τα αναγνωρίσεις πολύ εύκολα.

Ο κωδικός των αυγών βιολογικής εκτροφής ξεκινά από «0», ενώ ο κωδικός των αυγών ελευθέρας βοσκής ξεκινά από «1». Ο κωδικός αυτός υπάρχει είτε πάνω στη συσκευασία, είτε πάνω στο ίδιο το αυγό. Αν μάλιστα μετά τον αριθμό αναγράφονται τα αρχικά «EL», τότε ακόμα καλύτερα, γιατί τα αυγά θα είναι ελληνικά. Σε κάθε περίπτωση, απόφυγε τα αυγά που αναγράφουν κωδικό που ξεκινά από «3». Αυτό σημαίνει ότι οι κότες εκτρέφονται σε κλουβιά και υπό άσχημες συνθήκες.

Οικολογικές βαφές

Αντί για τις κλασικές βαφές, είναι πολύ εύκολο με υλικά που υπάρχουν σε όλες τις κουζίνες να φτιάξετε οικολογική βαφή. Η Greenpeace προτείνει:

Ψιλοκομμένα παντζάρια για το ροζ-κόκκινο χρώμα

Φλούδες από πορτοκάλι ή λεμόνι ή κουρκουμά για το κίτρινο χρώμα

Μαϊντανό ή φύλλα από σπανάκι για το πράσινο χρώμα

Καρότο ή πάπρικα για το πορτοκαλί χρώμα

Κόκκινο λάχανο για το μπλε χρώμα

Καφέ (στιγμιαίο) για το καφέ χρώμα

Νερό

Λευκό ξύδι

Η διαδικασία:

Πάρε μία βαθιά κατσαρόλα και βάλε μέσα όποιο από τα παραπάνω υλικά θες. Έπειτα, γέμισέ την με αρκετό νερό για να σκεπάσει τα αυγά που θα ρίξεις στη συνέχεια. Πρόσθεσε λευκό ξίδι και φέρε το νερό σε σημείο βρασμού. Άφησε το μείγμα να βράσει για 30′ (ή για 60′ αν θες πιο έντονο χρώμα) και μετά σούρωσε το νερό. Βάλε πάλι το νερό στην κατσαρόλα, τοποθετώντας αυτή την φορά και τα αυγά, που θα βράσεις για 15′. Καλή επιτυχία!

Όταν βράσεις τα αυγά, σκούπισέ τα με χαρτί κουζίνας
και γυάλισέ τα με ελαιόλαδο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter