Τι Νίξον, τι Μητσοτάκης: Και τότε και τώρα φταίνε… τα ΜΜΕ (Video)

Τι Νίξον, τι Μητσοτάκης: Και τότε και τώρα φταίνε… τα ΜΜΕ (Video)

Από τη στιγμή που «έσκασαν» σαν «βόμβα» οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, τα διεθνή ΜΜΕ έσπευσαν, εύστοχα, να παρομοιάσουν το σκάνδαλο «made in Greece» με το περίφημο «Watergate», το οποίο οδήγησε στην παραίτηση του προέδρου των ΗΠΑ, Ρίτσαρντ Νίξον το 1974.

Οι δύο υποθέσεις παρουσιάζουν ομοιότητες τόσο ως προς τη φύση τους, καθώς πρόκειται για σκάνδαλα που αφορούν «κοριούς» και εκτεταμένο δίκτυο παρακολουθήσεων, αλλά και ως προς τον τρόπο με τον οποίον οι θιγόμενες κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στα ΜΜΕ και στοχοποιώντας τους δημοσιογράφους που… δεν «συμπαθούν» την κυβερνητική σύνθεση.

Τις τελευταίες ημέρες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, έχει επιδοθεί σε «μπαράζ» επιθέσεων, ως ο εκφραστής μιας ενορχηστρωμένης από το Μαξίμου επίθεσης γεμάτη λασπολογία και έωλες κατηγορίες προς ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ αλλά και όσους… τολμούν να αποκαλύπτουν στοιχεία τα οποία «στριμώχνουν» στα «σκοινιά» τόσο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και τη ΝΔ.

Η τακτική της επίθεσης προς τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους που δεν πειθαρχούν δεν είναι άγνωστη. Για την ακρίβεια, βλέποντας εκ νέου τις δηλώσεις του τότε αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Σπύρου Τ. Άγκνιου, για το Watergate στις αρχές της δεκαετίας του ’70, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη ακολουθεί «γνωστή συνταγή» εξαπολύοντας κατηγορίες προς τους «μη συμπαθούντες δημοσιογράφους».

Τότε, το δεξί χέρι του Ρίτσαρντ Νίξον, είχε δηλώσει ως απάντηση στις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις για την εμπλοκή πρώην γενικού εισαγγελέα στο σκάνδαλο Watergate, ότι «πρέπει να λάβουμε υπόψη μας, πως αυτοί που το δημοσίευσαν, έχουν δείξει ήδη την προτίμησή τους στους αντιπάλους».

Όπως και τότε, έτσι και τώρα, οι θιγόμενες κυβερνήσεις βλέπουν ως «εχθρό» την αποκαλυπτική δημοσιογραφία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter