Τι – πραγματικά – συνέβη στο «Λίβανο» και την «Καζέρτα» στο HOTDOC HISTORY που κυκλοφορεί την Κυριακή

Τι – πραγματικά – συνέβη στο «Λίβανο» και την «Καζέρτα» στο HOTDOC HISTORY που κυκλοφορεί την Κυριακή

Ένα τεύχος που δίνει υπεύθυνες απαντήσεις στα καυτά ερωτήματα για το τι έγινε στο «Λίβανο» και την «Καζέρτα» εκείνο το κρίσιμο φθινόπωρο του 1944. Τι συνέβη και το ΕΑΜ/ΚΚΕ μαζί με την ΠΕΕΑ υπέγραψαν τις δύο Συμφωνίες οι οποίες κατέληξαν – μέσα από τις απίστευτες ίντριγκες, υπαναχωρήσεις και ωμότητες της ελληνικής αντίδρασης – στην επαναφορά του παλιού καθεστώτος.

Είναι ένα τεύχος που αντιστέκεται στην ευκολία της «λαθολογίας» και τοποθετεί τις υποχωρήσεις που αναγκάστηκε να κάνει η Αριστερά – πέρα από κάθε αρχική διακήρυξη – με την ελπίδα μιας ομαλής εξέλιξης στη χώρα. Συνυπολογίζει ταυτόχρονα το διεθνές περιβάλλον που καθοριζόταν από τη σιδερένια συμμαχία των Τριών Μεγάλων και άφηνε ελάχιστα περιθώρια ελιγμών.

Με επιστημονικά τεκμηριωμένες απαντήσεις, μέσα από αρχεία, λύνει εύλογες απορίες και ανατρέπει τους διαδεδομένους μύθους περί «ανίκανων» και «άπειρων» διαπραγματευτών της ΕΑΜικής αντιπροσωπείας.

Τέλος παραθέτει – μελαγχολικές ειν΄ η αλήθεια – σελίδες ημερολογίου του αυτόπτη μάρτυρα της Καζέρτας, Γιώργου Σεφέρη που δείχνει την κατάπτωση του Γ. Παπανδρέου και των συν αυτώ. Και το ημερολόγιο του κομμουνιστή Γ. Ζέβγου που αποτυπώνει ανάγλυφα τα διλήμματα της ΕΑΜικής αντιπροσωπείας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter