Τι πρέπει να προσέχετε για να πετύχει σίγουρα η δίαιτά σας

Τι πρέπει να προσέχετε για να πετύχει σίγουρα η δίαιτά σας

Οι δίαιτες και οι διατροφές δεν είναι απλοϊκές διαδικασίες όσο και αν πολλές φορές εκλαμβάνονται κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Προφανώς, το να μην τρώμε υπερβολικές ποσότητες και να κάνουμε ισορροπημένη διατροφή είναι ο πυρήνας τους αλλά υπάρχουν ένα σωρό λεπτομέρειες που τις διακατέχουν, που καλό είναι να μην αγνοούμε.

Ακολουθούν ορισμένες χρήσιμες συμβουλές με τις οποίες θα συμφωνούσαν όλοι οι διαιτολόγοι και οι διατροφολόγοι:

Το υγιεινό φαγητό δεν είναι λύση από μόνο του

Μελέτες δείχνουν ότι πολλοί άνθρωποι καταναλώνουν υποσυνείδητα μεγαλύτερη ποσότητα τρόφιμων αν πιστεύουν ότι αυτά είναι υγιεινά. Άλλωστε, τα διατροφολογικά περιοδικά τους προτείνουν να τρώνε πολλά φρούτα και λαχανικά, άπαχες πρωτεΐνες, υγιή λίπη και ποιοτικούς υδατάνθρακες.

Όμως, ακόμα και τα πιο υγιεινά τρόφιμα μπορούν να συμβάλουν στην αύξηση του σωματικού βάρους, αν παίρνετε υπερβολικά πολλές θερμίδες καθημερινά. Συνεπώς, συνυπολογίστε και την ποσότητα μερίδων σας και δώστε τόση προσοχή στο πόσο τρώτε όση και στο τι είναι αυτό που τρώτε.

Σκεφτείτε την πρόοδο, όχι την τελειότητα

Η υγιεινή διατροφή είναι ένα δια βίου ταξίδι, οπότε είναι σημαντικό να έχετε ένα σχέδιο για να αντιμετωπίσετε τις παρακάμψεις που θα συναντήσετε τελικά στο δρόμο. Άπαντε «ξεφεύγουν» καμιά φορά τόσο στις διατροφικές τους συνήθειες όσο και στο επίπεδο της γυμναστικής. Αν κάποια στιγμή το παρακάνετε τρώγοντας μπόλικη πίτσα ή πολύ παγωτό, μην φοβάστε. Όλα είναι εντάξει. Συμβαίνουν αυτά στη ζωή!

Εκείνοι που τρώνε καλά και διατηρούν ένα υγιές βάρος, θα καταφέρουν να ξεπεράσουν μια μίνι κατάχρηση. Οι καρδιακές νόσοι ή ο διαβήτης τύπου 2 δεν θα αναπτυχθούν από κάτι που φάγατε μια συγκεκριμένη ημέρα. Αυτές οι επιπτώσεις στην υγεία προκύπτουν αθροιστικά από συμπεριφορές όπως η ανθυγιεινή διατροφή, η έλλειψη άσκησης, το τσιγάρο και πολλά άλλα.

Χρησιμοποιήστε ψυχολογικά κόλπα

Το ξέρατε ότι παίρνετε πάνω από 200 αποφάσεις σχετικά με το φαγητό κάθε μέρα; Αν αφήσετε αυτές τις επιλογές στην τύχη, θα εξαντλήσετε την καθημερινή σας θέληση και θα είναι πιο πιθανό να ξεφύγετε. Αλλά αν έχετε ένα σχέδιο για το τι και πότε πρόκειται να φάτε, θα περιορίσετε τον αριθμό των φορών που μπορεί να σκεφτείτε να ξεφύγετε από το πλάνο σας.

Μια νέα έρευνα αναφορικά με την απώλεια βάρους εστιάζει στην μείωση πολλών αποφάσεων που σχετίζονται με τα τρόφιμα, έτσι ώστε η θέλησή σας να παραμείνει ισχυρή όλη την ημέρα. Για να το κάνετε αυτό, οι ερευνητές σας προτείνουν τα εξής: αποκτήστε επαρκή ύπνο και κρατήστε την κουζίνα σας τακτοποιημένη.

Τα συμπληρώματα δεν είναι υγιεινά

Εκτιμάται ότι περισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς λαμβάνουν συστηματικά τουλάχιστον ένα συμπλήρωμα διατροφής για να βελτιώσουν την υγεία τους. Ωστόσο, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας, δεν υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις ότι τα συμπληρώματα βελτιώνουν την υγεία. Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις, τα συμπληρώματα ενδέχεται να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών.

Πολλά συμπληρώματα ισχυρίζονται ότι αυξάνουν την ενέργεια, καίνε το λίπος της κοιλιάς και κρατούν τον εγκέφαλο αιχμηρό. Δεδομένου ότι οι κατασκευαστές δεν χρειάζεται να αποδείξουν ότι όλα αυτά ισχύουν, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα είναι πράγματι έτσι.

Φάτε ποιοτικούς υδατάνθρακες, όχι άπαχους

Πολλοί είναι εκείνοι που λένε πως πρέπει να αποφεύγετε με κάθε κόστος τους υδατάνθρακες. Ωστόσο, οι δίαιτες με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες είναι δύσκολο να ακολουθηθούν μακροπρόθεσμα και η κατανάλωση υδατανθράκων ποιότητας είναι καλύτερη από το να τους κόβεις εντελώς. Το σώμα μας άλλωστε, χρειάζεται μια ελάχιστη ημερήσια ποσότητα υδατανθράκων για να τροφοδοτήσει τους μύες και τον εγκέφαλό σας.

Ωστόσο, οι τύποι υδατανθράκων, όπως τα μπισκότα είναι μεταβολικά διαφορετικοί από τους υδατάνθρακες στα φασόλια ή το ρύζι. Απολαύστε τους υγιεινούς υδατάνθρακες που υπάρχουν σε πραγματικά τρόφιμα όπως φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και όσπρια. Αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος.

Πηγή: runnfun.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter