Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Απλοί κανόνες

Τι πρέπει να προσέχουμε με την οδοντόβουρτσά μας

Όλοι ξέρουμε ότι για λόγους υγιεινής δεν πρέπει να μοιραζόμαστε την οδοντόβουρτσά μας με άλλους, όσο οικεία πρόσωπα κι αν είναι.

Αυτό όμως που συνήθως δεν προσέχουμε είναι το τι πρέπει να κάνουμε εμείς με την οδοντόβουρτσά μας για να μη γίνεται εστία μικροβίων.

Κατ΄αρχήν, η οδοντόβουρτσα πρέπει να αλλάζει το αργότερο κάθε έξι μήνες και να μην τη χρησιμοποιούμε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Στο ενδιάμεσο διάστημα, καλό είναι να αποφεύγουμε ένα λάθος που κάνουμε οι περισσότεροι, δηλαδή το να την κρατάμε συνεχώς σε κλειστή θήκη. Κι αυτό γιατί η υγρασία, σε συνδυασμό με την κλειστή θήκη ευνοούν την ανάπτυξη μικροβίων και βακτηριδίων. Ιδανικά η οδοντόβουρτσα πρέπει να μένει «ανοιχτή» μέχρι να στεγνώσει και να τοποθετείται σε επίσης στεγνή θήκη.

Πολύ σημαντικό επίσης είναι να πλένουμε τα χέρια μας πριν τη χρήση της οδοντόβουρτσας για να μην ευνοείται η μεταφορά των βακτηριδίων.

Και τέλος, μην αμελείται να καθαρίζετε και να απολυμαίνετε τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα το «ποτήρι» στο οποίο αφήνετε την οδοντόβουρτσα, γιατί τα μικρόβια που μαζεύονται σ΄αυτό μπορεί πολύ εύκολα να μεταφερθούν στο στόμα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.