Τι προσπαθεί να μας πει ο ανταποκριτής της Καθημερινής-Κύπρου; Ότι δε θα γινόταν η συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ που ακυρώθηκε;

Τόσες μέρες διαφημιζόταν η συνάντηση Κυριάκου -Τραμπ στο περιθώριο της Γ.Σ. του ΟΗΕ και τώρα που ακυρώθηκε - και παραμένει άγνωστο αν θα γίνει τελικά - λόγω των κλυδωνισμών από την απόφαση για αποπομπή του Τραμπ για τους αμερικανούς δεν υπήρχε ποτέ προγραμματισμένη.

Ο κ. Αποστόλης Ζουπανιώτης, που ζει στην Αμερική, είναι εκδότης εφημερίδας και ανταποκριτής της Καθημερινής-Κύπρου με μια ανάρτησή του “χαλάει” το αφήγημα.

Βεβαίως ο κ. Ζουπανιώτης σωστά το γράφει γιατί οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι στις ΗΠΑ είναι πολύ τυπικοί σχετικά με το πρωτόκολλο.

 Και σύμφωνα με αυτό οι μη επίσημες συναντήσεις του Προέδρου των ΗΠΑ δεν ανακοινώνονται από τον Λευκό Οίκο. 

Οι επαφές Τραμπ με Κυριάκο, και Ερντογάν και άλλους ηγέτες στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ήταν ανεπίσημες και άρα δεν είχαν συμπεριληφθεί στο επίσημο πρόγραμμα του κ. Τραμπ. 

Δείτε την ανάρτησή του: 

Να ξεκαθαρίσουμε ότι καμία συνάντηση του προέδρου Τραμπ που ήταν στο πρόγραμμα του δεν ακυρώθηκε. Αν ακυρώθηκαν άλλες που ήταν εκτός προγράμματος και θα γίνονταν στο περιθώριο της δεξίωσης, δεν το λέει ο Λευκός Οίκος.

Δείτε επίσης το επίσημο ανακοινωμένο πρόγραμμα του Τραμπ

https://factba.se/topic/calendar

Μυστικά & Documento

11/04/2021, 17:00