Τι προβλέπει η βελτιωμένη πρόταση του ΤΑΙΠΕΔ για τη διοίκηση των ΕΛΠΕ

Τι προβλέπει η βελτιωμένη πρόταση του ΤΑΙΠΕΔ για τη διοίκηση των ΕΛΠΕ

Την έκπληξη έκανε την Πέμπτη το ΤΑΙΠΕΔ, που έχοντας τον έλεγχο του 35.5% των μετοχών των ΕΛΠΕ, ζήτησε την αναβολή της γενικής συνέλευσης των μετόχων με σκοπό την έγκριση του νέου καταστατικού του Ομίλου που οδηγούσε στην κατάργηση του ελέγχου του Δημοσίου στα ΕΛΠΕ και κατέθεσε δική του βελτιωμένη υπέρ του δημοσίου πρόταση. Η πρόταση του ΤΑΙΠΕΔ, αν και κάτι περισσότερο σώζει στο ΔΣ του Ομίλου προς όφελος του Δημοσίου, δεν διασφαλίζει εν τούτοις το δημόσιο μάνατζμεντ στα ΕΛΠΕ.

Η θετική ψήφος του ΤΑΙΠΕΔ στην αλλαγή του καταστατικού των ΕΛΠΕ σε βάρος του Δημοσίου και υπέρ του Λάτση θεωρούνταν από μέρες σίγουρη καθώς είχε προεξοφληθεί εμμέσως από τον διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΠΕ Ανδρ. Σιάμισιη, και ευθέως από τους καθόλα αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Ενέργειας Χρ Σταϊκούρα και κ. Σκρέκα αντίστοιχα.

Ωστόσο όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη, το ΤΑΙΠΕΔ ενημέρωσε τη διοίκηση των ΕΛΠΕ την παραμονή της γενικής συνέλευσης ότι δεν θα υπερψηφίσει την πρότασή της για το νέο καταστατικό και θα προσέλθει με εναλλακτική πρόταση, ενώ παράλληλα ζήτησε την αναβολή της γενικής συνέλευσης για την επόμενη Παρασκευή 28 Μαΐου.

Η πρόταση του ΤΑΙΠΕΔ προβλέπει τα 4 από τα 11 μέλη του νέου ΔΣ να διορίζονται από το Δημόσιο και τα υπόλοιπα 7 να εκλέγονται από τη γενική συνέλευση των μετόχων όπου έχει τον έλεγχο ο Όμιλος Λάτση.

Τα σωματεία εργαζομένων στα ΕΛΠΕ, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν το απόγευμα της Πέμπτης, χαρακτήρισαν την αναβολή της Γενικής Συνέλευσης μετά από την παρέμβαση του ΤΑΙΠΕΔ ως «καταρχήν θετική εξέλιξη» και επί του παρόντος κρατούν στάση αναμονής, περιμένοντας να ενημερωθούν επίσημα από το ΤΑΙΠΕΔ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter