Τι σημαίνει η απόφαση του ΕΣΡ

Τι σημαίνει η απόφαση του ΕΣΡ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, η οποία και ανοίγει τον δρόμο για τη διαδικασία της δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών.

Όσο αν και άργησε να ξεκινήσει η διαδικασία, αποτελεί γεγονός πως το ΕΣΡ επιτέλους πήρε μία απόφαση με την οποία μπορεί να ξεκινήσει να «τρέχει» άμεσα ο διαγωνισμός

Ξεχωριστή μνεία όμως πρέπει να γίνει σε τρία συμπεράσματα που προκύπτουν:

1. Η (ομόφωνη) παραδοχή του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης πως ο αριθμός που μπορεί να «χωρέσει» το φάσμα των συχνοτήτων δεν είναι απεριόριστος, όπως ευαγγελιζόταν η αντιπολίτευση. Ο αριθμός «επτά» δείχνει πως το ΕΣΡ παραδέχεται πως το φάσμα χωρά έναν συγκεκριμένο αριθμό αδειών, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση από την αρχή της διαδικασίας.

2. Ο διαγωνισμός των αδειών θα γίνει με το νόμο 4339/2015 (ο λεγόμενος και νόμος Παππά) απλά χωρίς το άρθρο 2Α το οποίο καταργήθηκε με τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή προ ημερών. Το συγκεκριμένο άρθρο ουσιαστικά μετέφερε τις αρμοδιότητες για τη διενέργεια και την ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών από το ΕΣΡ στον εκάστοτε υπουργό Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και τον Υπουργό στον οποίο ανατίθενται εκάστοτε οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

3. Από τη στιγμή που ο διαγωνισμός θα «τρέξει» βάσει του νόμου Παππά, θα ισχύουν οι παράμετροι που υπήρχαν και στον πρώτο διαγωνισμό, όπως η υποχρέωση κάθε κανάλι να έχει 400 εργαζομένους, οι οποίοι θα είναι καλυμμένοι οικονομικά και ασφαλιστικά σε όλα.

Βάσει λοιπόν αυτών των συμπερασμάτων γίνεται κατανοητό πως ο δρόμος είναι πλέον ορθάνοιχτος για να γίνει κανονικά ο διαγωνισμός της αδειοδότησης για τα τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας βάσει του νόμου Παππά και με τη «σφραγίδα» του ΕΣΡ. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter