Τι σχέση έχει η πρώην σύντροφος του χρυσαυγίτη Λαγού με τον Κώστα Μπακογιάννη και τη ΝΔ;

Τι σχέση έχει η πρώην σύντροφος του χρυσαυγίτη Λαγού με τον Κώστα Μπακογιάννη και τη ΝΔ;

Ότι η Νικόλ Μπενέκη, κατηγορούμενη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και πρώην σύντροφος του υπόδικου χρυσαυγίτη βουλευτή Γιάννη Λαγού, θα είναι υποψήφια με τον συνδυασμό «Αθήνα ψηλά» του Κώστα Μπακογιάννη, στο 7ο δημοτικό διαμέρισμα, κατέθεσε επίσημα στο δικαστήριο η μητέρα της, Αναστασία Μανούκα.

Η μητέρα της κατηγορούμενης, κατέθεσε στη δίκη της Χρυσής Αυγής πως η οικογένειά της δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά και πως είναι… Νέα Δημοκρατία. 

Επικαλέστηκε δε, για να ισχυροποιήσει τα όσα λέει, ότι έχει κάνει ακόμα και… πολιτική συγκέντρωση με τον Νικήτα Κακλαμάνη στο σπίτι της.

Νωρίτερα μέσα στον Μάρτιο, το δικαστήριο, εξέτασε ως στοιχεία, τα μηνύματα που αντάλλαξε ο Λαγός με τη Μπενέκη μετά την επίθεση στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Συνεργείο, τον Ιούλιο του 2013. 

Από τα συγκεκριμένα μηνύματα προκύπτει η παρουσία και η δράση του Λαγού στην επίθεση ως επικεφαλής. Επιβεβαιώνεται ο ξυλοδαρμός μελών του Συνεργείου με σχεδιασμό και πρόθεση, η οργανωμένη αποχώρηση όπως και η προσαγωγή χρυσαυγιτών από την ΕΛ.ΑΣ. χωρίς ωστόσο να υπάρξει καμία σύλληψη.

Συγκεκριμένα οι δυο τους έγραφαν ο ένας στον άλλον:

Μπενέκη: «Ο άντρακλας μου δέρνει. λα λα λα λα. γουστάαααρω».

Λαγός: «Γιατί; τώρα το είδες».

Μπενέκη: «Όχι. Εξιτάρομαι κάθε φορά που το κάνεις. Είχες από Απρίλη».

Λαγός: «Ξέχασες τη διανομή τροφίμων. Τα ΜΑΤ».

Μπενέκη: «Για αναρχία λέω λατρεία. Τα ΜΑΤ είναι τακτικότερα νομίζω. Μ’ άρεσε που πήγατε επίτηδες. Επικεφαλής τους ο Λαγός λένε μέσα. Χαχα. Έτσι κατά τα άλλα λένε πως είσαι κότα τα ζώα».

Λαγός: «Χαχα. Να μου πουν πού ήμουν κότα και να συμφωνήσω».

Λαγός: «Ώστε γιαυτό δεν με ήθελες; Γιατί δεν έκανα επεισόδια; Τώρα καταλαβαααα. Χμμμ»

Σημειώνεται πως η Μπενέκη είχε ενεργό ρόλο στη ναζιστική οργάνωση, έκανε ομιλίες, έγραφε κείμενα στην ιστοσελίδα της ΧΑ και συμμετείχε ενεργά στις δράσεις. 

Η απάντηση του Κώστα Μπακογιάννη

Ο συνδυασμός του Κώστα Μπακογιάννη εξέδωσε διάψευση, στην οποία καταφέρεται κατά της σχετικής ανάρτησης της Εφημερίδας των Συντακτών και κάνει λόγο για λασπολογία, παραβλέποντας ωστόσο ότι τα περί υποψηφιότητας της κατηγορούμενης στη δίκη για τη Χρυσή Αυγή ειπώθηκαν επίσημα, εντός του δικαστηρίου, κατά την κατάθεση της μητέρας της. 

Η ανακοίνωση: 

«Με αφορμή δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της «Εφημερίδας των Συντακτών» από το Γραφείο Τύπου του Συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά» εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:

Τα πλήρη ψηφοδέλτια του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά» έχουν ανακοινωθεί δημοσίως από τις 18 Μαρτίου και βρίσκονται στην ιστοσελίδα του συνδυασμού. Η αναφερόμενη στο δημοσίευμα Νικολέτα Μπενέκη δεν είναι υποψήφια ούτε στο 7ο Δημοτικό Διαμέρισμα ούτε οπουδήποτε αλλού όπως μπορεί εύκολα να διαπιστωθεί με μια απλή αναζήτηση.

Η λασπολογία και η δημιουργία εντυπώσεων με προφανή χοντροκομμένα και αυταπόδεικτα ψέματα έχουν και όρια»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter