Τι σχέση έχει ο Γκουαρντιόλα με το νικητή των τελευταίων δύο Μουντιάλ – Θα επιβεβαιωθεί ο «κανόνας»;

Τι σχέση έχει ο Γκουαρντιόλα με το νικητή των τελευταίων δύο Μουντιάλ – Θα επιβεβαιωθεί ο «κανόνας»;

Υπάρχουν δύο προπονητές που μπορεί να μη βρέθηκαν στο Μουντιάλ της Ρωσίας, αλλά η επιρροή τους σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο ενδεχομένως να υπήρξε βαρύτερη από εκείνη πολλών συναδέλφων τους ομοσπονδιακών τεχνικών. Ο λόγος για τους Πεπ Γκουαρντιόλα της Μάντσεστερ Σίτι και Μαουρίτσιο Ποκετίνο της Τότεναμ.

Ο Αργεντινός είναι αυτός που έχει τους περισσότερους εκπροσώπους του συλλόγου του στα ημιτελικά: εννέα, μοιρασμένοι σε τρεις Εθνικές και περισσότεροι από ό, τι εκείνοι κάθε άλλης αγγλικής ομάδας (Σίτι, Τσέλσι και Γιουνάιτεντ έχουν από 7). Αυτό, όπως υπογραμμίστηκε από πολλούς, είναι το Μουντιάλ της… Premier League, αφού το 43% των ημιφιναλίστ αγωνίζονται στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Αλλά είναι επίσης κι ένα τουρνουά με πολύ… Τότεναμ: Κέιν, Άλι, Τρίπιερ, Ντάιερ, Ρόουζ είναι τα πέντε «λιοντάρια» των Λονδρέζων. Οι τρεις πρώτοι ήταν καθοριστικοί, ο τέταρτος σκόραρε το τελευταίο πέναλτι με την Κολομβία, ο Ρόουζ μέτρησε εμφανίσεις ως αναπληρωματικός. Σε αυτούς προστίθενται οι τρεις Βέλγοι (Βερτόνγκεν, Αλντερβάιρελντ, Ντεμπελέ) και ο τερματοφύλακας της Γαλλίας, Λορίς. Εάν στη συνέχεια υπολογίσουμε ότι άλλοι τέσσερις έχουν περάσει από τους «πετεινούς», όπως οι Τσαντλί, Μόντριτς, Τσόρλουκα και Γουόκερ, μπορούμε να βρούμε διασταυρώσεις σε κάθε αγώνα.

Έπειτα, υπάρχει ο Πεπ Γκουαρντιόλα: η ομάδα του ήταν εκείνη που είχε τους περισσότερους Μουντιαλικούς παίκτες στην εκκίνηση της διοργάνωσης (16). Στα προημιτελικά οι παίκτες της Σίτι έγιναν 11 και τώρα 7: Στόουνς, Γουόκερ και Στέρλινγκ είναι σταθερά βασικοί στην Εθνική Αγγλίας, ο Ντελφ αναπληρωματικός. Οι Κομπανί και Ντε Μπράιν «κολόνες» του Βελγίου, ενώ αντίθετα ο Μεντί κατέβηκε στη γαλλική ιεραρχία.

Πάνω απ΄ όλα, όμως, βρισκόμαστε μόνο δύο αγώνες μακριά από την τρίτη επιβεβαίωση για το ιδιότυπο «3Χ3» του Ισπανού προπονητή: όταν ήταν προπονητής της Μπαρτσελόνα το Παγκόσμιο Κύπελλο κατάκτησε η Ισπανία (2010), με επτά παίκτες της ομάδας του στη σύνθεσή της: Βαλντές, Πικέ, Πουγιόλ, Ινιέστα, Μπουσκέτς, Βίλα και Πέδρο. Τέσσερα χρόνια αργότερα (2014) ήταν στο τιμόνι της Μπάγερν, έχοντας και πάλι επτά εκπροσώπους: Νόιερ, Μπόατενγκ, Λαμ, Σβαϊνστάιγκερ, Μίλερ, Κρόος, Γκέτσε!

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter