Τι συμβαίνει με την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν; Σε κρίσιμη κατάσταση μετά από εγχείρηση καρδιάς, λένε αμερικανικά μέσα

Τι συμβαίνει με την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν; Σε κρίσιμη κατάσταση μετά από εγχείρηση καρδιάς, λένε αμερικανικά μέσα

Σε επέμβαση καρδιάς υπεβλήθη ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν στα μέσα Απριλίου και αναρρώνει στην ιδιωτική του βίλα,  όπως έγινε γνωστό από τον ιστότοπο Daily NK με έδρα τη Σεούλ. 

Ωστόσο, τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης και συγκεκριμένα το CNN αναφέρει επικαλούμενο αξιωματούχο που έχει γνώση του θέματος ότι η κατάσταση του Κιμ Γιονγκ Ουν  είναι «πολύ σοβαρή» μετά την εγχείρηση.

Το δημοσίευμα βασίζεται σε ανώνυμες πηγές και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημο σχόλιο από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας. Το υπουργείο ενοποίησης της Νότιας Κορέας, το οποίο χειρίζεται διασυνοριακά θέματα, αρνήθηκε να σχολιάσει από την πλευρά του την έκθεση.

Εάν είναι αληθής ο ισχυρισμός για την χειρουργική επέμβαση, θα εξηγούσε την απουσία του Κιμ Γιονγκ Ουν από την εκδήλωση για την επέτειο της γέννησης του παππού του – και του ιδρυτή της χώρας – Kim Il-sung, η οποία θεωρείται μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις. 

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν υποβλήθηκε σε επέμβαση σε νοσοκομείο της επαρχίας Hyangsan στην ανατολική ακτή της χώρας στις 12 Απριλίου, σύμφωνα με την Daily NK και ο ηγέτης της χώρας συνεχίζει να λαμβάνει θεραπεία στη βίλα του στο θέρετρο Mount Kumgang, προσθέτει ο ιστότοπος.

Η υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν είχε επιδεινωθεί τους τελευταίους μήνες λόγω του έντονου καπνίσματος, της παχυσαρκίας και της υπερβολικής εργασίας, αναφέρει η Daily NK.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά ωστόσο, που η απουσία του Κιμ σε δημόσια γεγονότα προκαλεί φήμες για την υγεία του.

Το 2014, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης έκαναν το σπάνιο βήμα να παραδεχτούν ότι έπασχε από «άβολη σωματική κατάσταση».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter